Koji su izazovi post-pandemijskog tržišta rada?

Cilj Dana karijera jest omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata u svrhu izgradnje mreže poslovnih kontakata, pronalaska stručne prakse, sezonskih poslova i stalnog zaposlenja.

Martina Čizmić | 22.03.2022. / 19:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Koliko je pandemija promijenila tržište rada i kako se pripremiti za ulazak na post-pandemijsko tržište samo su neka od pitanja na koja će studenti američkog koledža RIT Croatia, pokušati dobiti odgovore. U sklopu Dana karijera na temu “Roaring 20(20)’s: What can be expected in the post-pandemic labor market?” koji će se održati od 22. do 25. ožujka u hibridnom formatu - online i uživo, studenti će tako imati priliku sudjelovati u nizu zanimljivih panel diskusija, radionica i prezentacija na temu izazova koje poslodavcima i zaposlenicima donosi post-pandemijsko tržište rada te pokazati svoje znanje i vještine u intervjuima s predstavnicima odabranih kompanija.

Kako ističu iz RIT Croatia, cilj Dana karijera jest omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata u svrhu izgradnje mreže poslovnih kontakata, pronalaska stručne prakse, sezonskih poslova i stalnog zaposlenja.

Drago nam je što i ove godine na našim Danima karijera možemo ugostiti predstavnike najuspješnijih domaćih i stranih kompanija te ih predstaviti našim studentima, a s druge strane i našim studentima osigurati vrijedne kontakte i nova znanja i iskustva. Stižu nam Microblink, Infobip, Peekator, Morgan Stanley, Valamar Riviera d.d., Maistra d.d., Addiko bank, Photomath i mnoge druge kompanije, ujedno i najpoželjniji poslodavci. U središtu obrazovanja koje nudi RIT su studenti, kvaliteta njihovog obrazovnog iskustva i njihova adekvatna priprema za tržište rada. Podatak da je 87% naših diplomanata generacije 2021. pronašlo zaposlenje i/ili nastavilo s obrazovanjem u roku do šest mjeseci od diplomiranja govori da svoj posao radimo dobro, komentirao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia koji ove godine obilježava četvrt stoljeća postojanja u Hrvatskoj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti