Koliko se svijet promijenio u zadnjih 44 godine?

Iako nam je teško shvatiti neke činjenice, jer ih doživljavamo iz dana u dan, svijet je prilično drugačije mjesto nego je to bio prije 44 godine.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 27.11.2015. / 03:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otis Johnson je s 25 godina morao u zatvor radi pokušaja ubojstva policijskog službenika, a sa 69 godina izašao je iz zatvora i priključio se svijetu koji se drastično razlikuje od onog kojeg je vidio kad je ušao u zatvor.

Ova kratka priča pokazat će da previše stvari uzimamo zdravo za gotovo i da se svijet mijenja, brže nego što to mislimo. Možda 44 godine zvuči mnogo, no u tom razdoblju svijet je dobio novo lice, a samo neke stvari su ostale iste.

Otis je na jedan vrlo jednostavan način objasnio kako on vidi današnji svijet i što je toliko različito naspram prijašnjeg razdoblja. “Ljudi pričaju sami sa sobom na ulicama” je fenomen koji možda mi ne razumijemo, jer svi to radimo, jednostavno je lakše imati slušalicu u uhu i pričati na telefon, no ako taj prizor pogledate iz druge perspektive, vidjet ćete ljude koji zaista pričaju “sami sa sobom.”

U nastavku možete pogledati kratku reportažu Al Jazeere i možda se zapitati kuda juri ovaj svijet.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti