Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Warren Buffet potvrdio je za CNBC kako je njegova kompanija Berkshire Hathaway Inc. kupila 5.5 posto udjela u IBM-u.

Kompanija IBM obavila je odličan posao i ima pripremljeno sve u narednih četiri godine, istaknuo je Buffet za CNBC.

Njegova kompanija Berkshire Hathaway Inc. uložila je 10.7 milijardi dolara u IBM pri čemu je kupila 64 milijuna dionica ovog tech giganta čime je postala vlasnik 5.5 posto kompanije IBM.

'Čitao sam IBM-ova izvješća svake godine posljednjih pedeset godina' kaže Buffet koji inače ne ulaže u kompanije čija financijska izvješća ne razumije u potpunosti.

Inače, IBM ulaže u područja kao što su tržišta u nastajanju te analitičke softvere kako bi povećao svoju zaradu. Iz kompanije su istaknuli kako će od 2010. do 2015. generirati 100 milijardi dolara u gotovini te vratiti 70 posto svojim dioničarima.

David Kass, profesor na Sveučilištu Maryland istaknuo je kako je Buffet dobio priliku kupiti dionice po vrlo niskoj cijeni. 'Buffet neće dizati paniku kada će se dogoditi privremeni gospodarski problem u koje bi mogle upasti burze. On ovaj potez smatra samo poslovnom prilikom' nadodaje Kass.

Via Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju