Konferencija koju Appleovi fanovi očekuju s nestrpljenjem: Hoće li Cook danas predstaviti najjeftiniji iPhone?

Analitičari očekuju novi model jeftinijeg iPhonea, nove tablete i računala. Više ćemo saznati večeras od 19 sati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.03.2022. / 08:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dobri poznavatelji prilika u Appleu kažu kako tvrtka za ovu godinu priprema najveći broj hardverskih noviteta do sada, a što su pripremili u prvom valu tih noviteta saznat ćemo danas. Za 19 sati po hrvatskom vremenu tvrtka je najavila (virtualno) predstavljanje novih uređaja te, osim ako ne bude nekih iznenađenja, već sada znamo što sve možemo očekivati.

Slika nije dostupna Appleovi planovi uključuju iPhone Fold, ali i MacBook sa savitljivim ekranom

Glavna zvijezda večeri trebao bi biti novi model iPhonea. Dok svoje najjače adute na tržištu pametnih telefona Apple čuva za rujan, danas možemo očekivati predstavljanje treće generacije modela SE. Riječ je o jeftinijem modelu iPhonea koji dolazi sa zastarjelim dizajnom, ali i posljednjom generacijom procesora, kao i odličnom kamerom.

Najjači adut ovog uređaja za kojim bi potražnja mogla biti velika jest podrška za 5G mreže, no ako se najave nekih analitičara pokažu istinitima, a prema njima bi cijena tog modela trebala iznositi samo 300 dolara, nije teško očekivati jako veliku navalu za iPhoneom SE 5G.

Sljedeći novitet koji možemo očekivati jest nova generacija iPada Air koji će zadržati dizajn kao i prethodnik, no Apple će u njega ugraditi posljednju generaciju svog čipseta (A15), podršku za 5G te opcije poput Center Stagea za FaceTime videopozive.

Danas očekujemo i nove modele Macova - najvjerojatnije Mac mini, ali možda i 13-inčni MacBook Pro, MacBook Air i iMac te bi svi novi modeli trebali raditi na novoj generaciji Appleova čipseta (M2).

Na Bloombergu kažu kako je moguće da Apple danas izvadi i jednog asa iz rukava, odnosno novi proizvod poput monitora sljedeće generacije, iMaca Pro ili manjeg modela Maca Pro.

Slika nije dostupna Izvršni direktor Applea oko svoje kuće podigao “digitalni zid”

Nakon ove konferencije Apple bi do kraja godine na još nekoliko evenata trebao predstaviti i nove modele iz serije iPhone 14, navodno čak tri modela Apple Watcha, nove tablete i računala, a možda do kraja godine i potpuno novi uređaj - AR/VR naočale, iako postoji mogućnost da ih predstave sljedeće godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti