Novi model iPhonea mogao bi stajati samo 300 dolara

Informacija za koju mediji kažu da je predobra da bi bila istinita, kaže da će nadolazeći iPhone SE 5G stajati samo 300 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2022. / 09:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako je vjerovati analitičarima, Apple za ovu godinu priprema najveći broj hardverskih noviteta u povijesti. Do kraja godine možemo očekivati nove modele pametnih telefona, tableta, prijenosnika i stolnih računala, slušalica, a možda prvi put vidimo i njihove pametne naočale, iako je moguće da ih tvrtka i odgodi za sljedeću godinu.

Slika nije dostupna Predstavljanje sljedeći mjesec: Apple je počeo s proizvodnjom novih modela iPhonea i iPada

Prve nove uređaje koje će Apple predstaviti očekujemo jako brzo - spominje se 8. ožujak te bi, među novitetima, trebala biti i nova generacija najjeftinijeg iPhonea. Model iPhone SE pokazao se prilično popularan među ljubiteljima Applea jer za pristupačnu cijenu (za standarde ove kompanije), donosi kompaktan i kvalitetan uređaj sa snažnim hardverom.

Treća generacija ovog telefona koju očekujemo za desetak dana trebala bi zadržati sličan princip, uz poneke novitete, od kojih je najveća novost podrška za 5G mreže. Dakle, od iPhonea SE 5G možemo očekivati dizajn iz prošlog desetljeća, najmoderniji čipset te bolju kameru.

Ipak, čini se kako bi najzanimljivija informacija vezana uz ovaj smartphone mogla biti njegova cijena. Prema analitičaru Johnu Donovanu, ona bi mogla iznositi samo 300 dolara, što je 100 dolara jeftinije od njegova prethodnika. Mediji za te informacije kažu da su “predobre da bi bile istinite”, a uskoro bi trebali saznati koliko ima istine u njima.

Slika nije dostupna Appleovi planovi uključuju iPhone Fold, ali i MacBook sa savitljivim ekranom

Daniel Ives, analitičar Wedbush Securitiesa vjeruje kako se cijena ipak neće mijenjati te da će iznositi 399 dolara, no ipak ne isključuje mogućnost niže cijene. Prema Appleovim standardima, 300 dolara je prilično niska cijena za novi model telefona i nije teško zaključiti da bi potražnja za iPhoneom po toj cijeni zaista bila velika.

Izvor: Phone Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti