Konkurent Apple Watchu: Asus najavio ZenWatch 2

Asus je na Computex sajmu najavio novu verziju svog pametnog sata koji radi na Googleovom operativnom sustavu za nosive uređaje

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.06.2015. / 10:26

Konkurent Apple Watchu: Asus najavio ZenWatch 2

O nasljedniku Asusovog ZenWatcha glasine kruže još od prošle godine, a ova je kompanija na sajmu Computex jučer napokon najavila ovaj gadget. Kao i njegov prethodnik, ZenWatch 2 radi na Googleovom operativnom sustavu za nosive uređaje Android Wear, ali za razliku od originalnog ZenWatcha, ovaj će gadget biti dostupan u dvije verzije – s 49mm i 45mm kućištima od nehrđajućeg čelika. Ovaj sat dolazi s AMOLED ekranom zaštićenim Gorilla Glassom 3, pokreće ga Qualcommov procesor (iz Asusa još nisu objavili sve informacije vezane uz hardver i vrstu procesora) te je vodootporan i otporan na udarce i prašinu.

Asus je sa strane sata dodao i tipku sličnu Appleovoj digitalnoj kruni, no putem nje se ne može upravljati aplikacijama i opcijama sata, već služi samo za paljenje i gašenje sata. Od ostalih noviteta na Engadgetu su izdvojili i novi magnetski punjač koji bi trebao 'dramatično ubrzati punjenje uređaja' te brojna softverska poboljšanja, uključujući i nadograđenu aplikaciju Remote Camera. Informacije koje većinu korisnika koji razmišljaju o skorašnjoj kupovini pametnog sata najviše zanimaju – one o cijeni samog uređaja i o datumu početka njegove prodaje, još nisu poznate te ih možemo očekivati tek na IFA sajmu koji će se početkom rujna održati u Berlinu. 

Izvor: Engadget

Foto YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti