Koprivnica je dobila novi prostor za razvoj kreativnih poduzetničkih ideja

U novim prostorima djelovat će 10 poduzetnika koji su se prijavili na natječaj Inkubatora.

Martina Čizmić | 25.10.2019. / 16:22

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice (Foto: Inkubator Koprivnica)

Koprivnica je dobila novo mjesto na kojem se mogu okupljati i razvijati svi oni koji imaju dobru, kreativnu poduzetničku ideju. Iako poduzetnički inkubator u Koprivnici djeluje već nekoliko godina, stara zgrada u kojoj djeluje postala je premala za sve koji su se željeli pridružiti. Zato je grad Koprivnica odlučio uložiti dodatna sredstva i izgraditi novu zgradu. Tako je i službeno otvoren Inkubator kreativnih industrija koji se prostire na čak 1400 kvadratnih metara raspoloživog radnog prostora, a namijenjen je svima koji djeluju u području IT i kreativnog sektora. Vrijednost investicije iznosi 13,5 milijuna kuna, a sva su sredstva dobivena iz EU fondova.

Kako je istaknuto na otvorenju, u inkubatoru je specifično „američki stil uređenja prostora“ nalik na prostore iz Googla, sa kreativnim prostorima i brojnom opremom poput 3D printera, holgrama, komunikacijske opreme, gaming stationa, VR cornera, software platforme PaaS, za MSP (ERP, CRM, HR, Learning modul, Project managment PM i intranet) kako bi se stanovnicima inkubatora omgućio što lakši rad i lakše predstavljanje ideja koje im je teško opisati riječima.

Zanimljivo, inkubator je opremljen i za produkciju digitalnih sadržaja putem kojih će se na novi način komunicirati sa poduzetnicima, ali i sa lokalnim, nacionalnim i internacionalnim tržištem. Isto tako, dio je DIH NORTH – Digital Innovation Huba (partnerstvo sa Tehnološkim parkom Varaždin, Teh-inovacijskim centrom Međimurje).

Martina Mak (Foto: Inkubator Koprivnica)

Da je Koprivnica plodno tlo za poduzetnike potvrdio je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je istaknuo kako su, tijekom posljednjih godina rada poduzetničkog inkubatora u Koprivnici, kroz njega prošle brojne tvrtke, zaposlile ljude, realizirale brojne poduzetničke ideje.

Ovo se doista pokazuje kao pun pogodak. Ne bismo gradili novi inkubator da nam stari nije bio premali, istaknuo je Jakšić.

Prema podacima koje je na otvorenju istaknula Martina Mak, direktorica Inkubatora kreativnih industrija, 10 poduzetnika već se prijavilo za boravak u ovom inkubatoru. Tom broju treba pridodati i 28 poduzetnika koji već djeluju u postojećem inkubatoru, te 31 poduzetnik u virtualnom inkubatoru.

No, u Koprivnici neće stati samo na inkubatorima. Želja im je spojiti Sveučilište Sjever s Inkubatorom kako bi dobili spoj znanstvenog centra i poduzetništva.

Budućnost je u kreativnim industrijama, naglasio je na kraju Jakšić.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti