Korisnici bijesni na Netflix zbog nove odluke, dio njih prijeti prekidom pretplate

Korisnici su i ranije bili ljuti zbog nekih odluka kompanije, poput zabrane dijeljenja lozinki, a čini se kako je novi potez nekima bio kap koja je prelila čašu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.05.2024. / 11:42

Netflix (Foto: Afp)

Netflix je u posljednje vrijeme uveo brojne promjene na svoj pretplatnički videoservis poput uvođenje modela koji uključuje prikaz oglasa te zabranu dijeljenja lozinki među korisnicima. Mnogi su negodovali zbog takvih odluka, no na kraju se pokazalo da su one, barem što se Netflixa tiče, pun pogodak jer su utjecale na rast broja pretplatnika i, naravno, prihode tvrtke.

Netflix Za Netflix je jako važno da pronađete što ćete gledati na toj platformi u manje od minute: Evo zašto

Nakon što je kompanija za određena tržišta najavila novi paket koji uključuje prikaz oglasa, a koji je jeftiniji u odnosu na ostale pakete, iz Netflixa su prvo novim korisnicima u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD-u onemogućili pretplatu na osnovi pretplatnički model koji ne uključuje oglase, a nakon toga su najavili kako će taj model u potpunosti ukinuti i za trenutačne korisnike.

Korisnicima tog modela u Velikoj Britaniji, Australiji i Kanadi Netflix je nedavno počeo slati mailove u kojima ih obavještava da podrška za osnovni pretplatnički paket prestaje 4. lipnja te da će ih tog dana automatski prebaciti na pretplatnički model koji uključuje i oglase. Iako su iz Netflixa korisnicima pokušali objasniti sve prednosti tog novog modela, mnogima ta promjena nije dobro sjela te su, kako naglašavaju na Tech Radaru, svoje nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama na kojima su najavili i da će prestati plaćati pretplatu za taj videoservis.

Kao spomenute prednosti iz Netflixa su tako korisnicima objasnili da je paket na koji će ih prebaciti jeftiniji i iznosi 4,99 funti mjesečno u odnosu na 7,99 funti mjesečno koliko sada plaćaju za najjeftiniji paket. Osim niže cijene, pretplatnički paket s oglasima donosi i veću kvalitetu slike (1080p u odnosu na 720p) te će korisnici u isto vrijeme moći gledati filmove, serije i dokumentarce Netflixa na dva uređaja, umjesto na jednom kao i do sada.

Igre na Netflixu Hoće li Netflix početi s naplatom dijela sadržaja i za pretplatnike?

No čini se kako dosadašnji pretplatnici tog paketa nisu imali problema s rezolucijom i gledanjem sadržaja na više uređaja jer da su im te stvari važne, a ne smetaju im oglasi, već bi ranije prešli na paket koji je jeftiniji, no unutar njega se prikazuju reklame. S obzirom na to da su korisnici Netflixa tijekom svih ovih godina navikli na određene standarde i iskustvo koje ne uključuje ometanje oglasima, čini se kako će većini dosadašnjih korisnika više odgovarati paket standardne pretplate bez reklama. A mjesečna pretplata za takav paket iznosi 10,99 funti pa je jasno zašto je dio korisnika frustriran i zašto, barem na društvenim mrežama, prijete bojkotom i prestankom plaćanja pretplate.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti