Korisnici će moći vratiti izbrisane slike s WhatsAppa

Važno je napomenuti kako se na ovaj način mogu vratiti samo slike, videozapisi i drugi sadržaj koje korisnici nisu izbrisali u samom chatu koristeći

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.04.2018. / 08:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nova verzija WhatsAppa za Androide donosi jedan značajan novitet koji će korisnicima omogućiti ponovno preuzimanje podataka poput fotografija, videozapisa i GIF-ova koje više nemaju pohranjene na uređajima.

Korisnici Googleovog mobilnog operativnog sustava ranije su imali mogućnost ponovnog preuzimanja ovakvih datoteka do 30 dana od njihovog primanja, nakon čega bi se one izbrisale sa servera WhatsAppa (izbrisale bi se i nakon što bi korisnici downloadali te datoteke na svoj mobilni uređaj), a nova opcija ponovnog downloada znači kako sada WhatsApp te fotografije, videozapise, GIF-ove, audio i druge datoteke zadržava na svojim serverima te će je korisnici moći preuzeti i nakon dužeg razdoblja.

Ova je opcija dostupna samo korisnicima WhatsAppa na Androidu, dok vlasnici Appleovih telefona nemaju mogućnost vraćanja izbrisanih slika na ovaj način. Što se smartphonea koje pokreće Android tiče, važno je napomenuti kako se na ovaj način mogu vratiti samo slike, videozapisi i drugi sadržaj koje korisnici nisu izbrisali u samom chatu koristeći opciju izbriši za sve jer je u tom slučaju taj sadržaj zauvijek izbrisan.

Dijelu korisnika ove aplikacije možda se neće svidjeti činjenica kako će njihov sadržaj ostati na serverima WhatsAppa, no iz ove kompanije tvrde kako su svi ti podaci zaštićeni i šifrirani tako da, što se privatnosti tiče, oni se ne bi trebali brinuti.

S obzirom na sve nedavne probleme s privatnosti korisnika Facebooka (koji je vlasnik WhatsAppa), možda je ipak najsigurnije izbrisati sav sadržaj koji bi mogao biti neugodan za korisnike.

Izvor: Wabetainfo


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti