Nakon problema diljem svijeta, Twitter ponovno dostupan korisnicima: Hvala što ste ostali uz nas

Twitter je oko 14 sati po hrvatskom vremenu upao u probleme, a velik dio korisnika diljem svijeta prijavljuje pad te popularne društvene mreže. Situacija se popravila za nekoliko sati.

Branimir Vorša | 14.07.2022. / 18:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je oko 14 sati po hrvatskom vremenu internetska stranica Downdetecor, koja prati online promet, zabilježila gotovo 53.000 prijava korisnika o nedostupnosti Twittera, situacija se oko 18 sati normalizirala. 

Većina prijava pada Twittera, odnosno njih 57 posto, došla je od korisnika aplikacije Twitter, dok je 35 posto svjetskih korisnika prijavilo pad i Twitterove internetske stranice. Osam posto korisnika prijavilo je problem sa spajanjem na server.

Mnogi korisnici prijavljivali poruke o pogrešci "prekomjernog kapaciteta", pa čak i pogreške koje govore "ova stranica ne radi".

Twitterova statusna stranica tvrdi da su "svi sustavi operativni", no Twitter Support (profil koji služi kao korisnička služba) potvrdio je da neki korisnici imaju određene probleme.

 

 

Ovo je prvi veći pad Twittera od niza problema koje je ta društvena mreža imala u veljači. Twitter je pao dva puta u tjednu u veljači, a korisnici nisu mogli pristupiti usluzi u dijelovima SAD-a zbog "tehničke greške koja je sprječavala učitavanje vremenskih linija i objavljivanje tvitova".

Ovi najnoviji problemi s uslugom Twitter dolaze samo nekoliko dana nakon što je društvena mreža podnijela tužbu protiv Elona Muska, najbogatijeg čovjeka na svijetu. Musk pokušava izaći iz ugovora o kupnji vrijednoj 44 milijarde dolara na temelju tvrdnji da Twitter nije uspio udovoljiti zahtjevima za informacijama o aktivnostima robota i neželjene pošte na platformi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti