Korisnicima Instagrama neće se svidjeti način na koji Zuckerbergova mreža želi povećati prihode

Uskoro možemo očekivati još više oglasa na Instagramu, čak i među fotografijama i videozapisima na profilu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.10.2022. / 08:18

Instagram (Foto: Afp)

Ovo je godina koju bi Mark Zuckerberg svakako htio zaboraviti. Više smo puta pisali o padu vrijednosti dionica kompanije koja je direktno utjecala i na bogatstvo samog Zuckerberga, a s globalnim gospodarskim problemima, Appleovom zabranom praćenja aktivnosti korisnika na njihovim uređajima, kao i o sniženju marketinških budžeta do kojih dolazi pri krizama, jasno je kako kratkoročne prognoze nisu najsjajnije.

Instagram Instagram nije uspio: Htjeli su kopirati uspjeh TikToka, ali korisnici nisu bili oduševljeni idejom

Kao jedno od rješenja za takve probleme ekipa iz Mete odlučila se na jednu nepopularnu metodu među korisnicima - uvođenjem novih oglasa.

Kako su objavili na službenim stranicama za poslovne korisnike, oglasi sada dolaze i na glavnu stranicu taba Explore. Iako se unutar ovog taba već prikazuju oglasi dok skrolate kroz mrežu fotografija i videozapisa, novost je da će se ti oglasi sada prikazivati i na glavnoj stranici. Na fotografijama i videozapisima koji će moći zauzimati i više “kućica” unutar mreže Explorea jasno će biti naznačeno da je riječ o sponzorskom sadržaju.

Dok na Exploreu već imamo oglase, njih smo do sada bili pošteđeni na dijelu Instagrama gdje se nalazi profil korisnika i njihove fotografije i videozapisi. No uskoro će se i to promijeniti. Oglasi će se prikazivati dok korisnici skrolaju po profilima korisnika, odnosno sadržaju koji su objavili. Testiranje oglasa bit će samo na javnim profilima punoljetnih osoba, a čini se kako je ta opcija prvenstveno namijenjena influencerima i poznatim osobama.

Slika nije dostupna Pogledajte kako umjetna inteligencija može uhoditi poznate influencere

Naime, oglasi će se ponajviše pokazivati uz njihov sadržaj tako da će oni od tih oglasa moći dodatno zarađivati.

Inače, iz Mete su ranije najavili kako razmišljaju o naplati sadržaja na Facebooku, Instagramu i WhatsAppu, kako bi dodatno povećali svoje prihode. Sve ove platforme, naravno, i dalje će ostati besplatne, no čini se kako bi, po uzoru na Twitter i Snapchat, mogli predstaviti neke novitete koji bi onda bili dostupni samo pretplatnicima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti