Google Chrome daleko je najpopularniji preglednik internetskih stranica na svijetu kojeg koristi čak oko 2,65 milijardi korisnika. Kako bi olakšao njegovo korištenje, Google je do sada predstavio brojne opcije i prečace te ekipa iz te kompanije konstantno razmišlja o novitetima s kojima bi mogli dodatno pomoći korisnicima da surfanje bude brže i učinkovitije.

Novi oblici Chromebookova Google predstavio Chromebookove namijenjene - igranju

Novitet koji su predstavili ovaj tjedan odnosi se na brže pretraživanje nekih informacija u samom Chromeu. Konkretno, korisnici s posljednjom verzijom Googleova browsera mogu direktno iz trake za upisivanje internetskih adresa pretraživati oznake, kartice i povijest surfanja.

Sve što je potrebno da bi se aktivirao takav prečac za pretraživanje jest u traku za web adrese upisati znak “@”. Nakon toga među ponuđenim prijedlozima ispod trake pojavit će se nekoliko prijedloga, uključujući i spomenute opcije za brzo pretraživanje.

Ako npr. kliknete na opciju pretraživanja povijesti na Chromeu, u toj traci za upisivanje web-adresa bit će dovoljno upisati ime internetske stranice na kojoj ste surfali i čiju povijest želite vidjeti i nakon toga će se otvoriti prozor unutar kojeg će biti prikazana povijest surfanja na toj stranici.

Google Google objavio novu verziju Chromea i izdao važno upozorenje korisnicima

Ovaj novitet ne donosi neku revoluciju u načinu korištenja Chromea, no svakako će korisnicima pomoći u bržem pretraživanju spomenutih opcija, odnosno neće morati klikati nekoliko puta unutar postavki da bi ih aktivirali, već će sve moći napraviti iz trake za web-adrese.

Izvor: Android Police

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju