Koristite Chrome? Google je predstavio nove opcije koje olakšavaju njegovo korištenje

Google je do sada predstavio brojne opcije i prečace za Chrome, ali ekipa iz te kompanije konstantno razmišlja o novitetima s kojima bi mogli dodatno pomoći korisnicima da surfanje bude brže i učinkovitije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.12.2022. / 15:50

Pretraživanje interneta, ilustracija (Foto: Getty Images)

Google Chrome daleko je najpopularniji preglednik internetskih stranica na svijetu kojeg koristi čak oko 2,65 milijardi korisnika. Kako bi olakšao njegovo korištenje, Google je do sada predstavio brojne opcije i prečace te ekipa iz te kompanije konstantno razmišlja o novitetima s kojima bi mogli dodatno pomoći korisnicima da surfanje bude brže i učinkovitije.

Novi oblici Chromebookova Google predstavio Chromebookove namijenjene - igranju

Novitet koji su predstavili ovaj tjedan odnosi se na brže pretraživanje nekih informacija u samom Chromeu. Konkretno, korisnici s posljednjom verzijom Googleova browsera mogu direktno iz trake za upisivanje internetskih adresa pretraživati oznake, kartice i povijest surfanja.

Sve što je potrebno da bi se aktivirao takav prečac za pretraživanje jest u traku za web adrese upisati znak “@”. Nakon toga među ponuđenim prijedlozima ispod trake pojavit će se nekoliko prijedloga, uključujući i spomenute opcije za brzo pretraživanje.

Ako npr. kliknete na opciju pretraživanja povijesti na Chromeu, u toj traci za upisivanje web-adresa bit će dovoljno upisati ime internetske stranice na kojoj ste surfali i čiju povijest želite vidjeti i nakon toga će se otvoriti prozor unutar kojeg će biti prikazana povijest surfanja na toj stranici.

Slika nije dostupna Google objavio novu verziju Chromea i izdao važno upozorenje korisnicima

Ovaj novitet ne donosi neku revoluciju u načinu korištenja Chromea, no svakako će korisnicima pomoći u bržem pretraživanju spomenutih opcija, odnosno neće morati klikati nekoliko puta unutar postavki da bi ih aktivirali, već će sve moći napraviti iz trake za web-adrese.

Izvor: Android Police

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti