Twitter je svojim zaposlenicima poručio da rade od kuće kako bi pomogli u sprječavanju širenja koronavirusa. U objavi na blogu šefovi te popularne društvene mreže poručili su djelatnicima u Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji da rade isključivo od kuće.

Uputili su i "snažne preporuke" svih svojih 5000 djelatnika diljem svijeta da ne dolaze raditi na radno mjesto. Takva preporuka stigla je samo dan nakon što su zabranili sva nenužna poslovna putovanja i javne događaje svim svojim djelatnicima.

S tim u vezi, Twitter neće sudjelovati ni na nadolazećoj medijskoj konferenciji South by Southwest, koja se treba održati u Austinu, u američkoj saveznoj državi Teksas.

"Naš je cilj smanjiti vjerojatnost širenja koronavirusa za nas i za svijet oko nas", poručila je šefica ljudskih resursa u Twitteru Jennifer Christie.

Iz Twittera su u već spomenutoj objavi na blogu poručili i da već neko vrijeme rade na razvoju načina za rad od kuće i na distribuiranoj radnoj snazi koja bi sve više radila izvan ureda.

"Mi smo globalni servis i predani smo tome da omogućimo bilo kome i bilo gdje da radi za Twitter", piše u objavi na blogu.

Sam šef Twittera Jack Dorsey već dugo zagovara rad izvan ureda, a u studenom 2019. objavio je i plan da želi do šest mjeseci u godini živjeti u Africi.

I Google je napravio sličan potez, no s jednom bitnom razlikom.

Proteklog petka djelatnik Googlea u Zürichu bio je pozitivan na test COVID-19, dok je u ponedjeljak drugi djelatnik Googlea u njihovoj europskoj središnjici u Dublinu dobio simptome slične gripi. Google je zbog takvog razvoja događaja i šireg problema epidemije koronavirusa u Europi odlučio biti na krajnjem oprezu, pa su svih svojih 8000 zaposlenika u Dublinu naredili da rade od kuće.

Izvor: BBC/9to5Google

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju