“Kozmos: Odiseja u prostoru i vremenu”, jedan od najboljih dokumentaraca

Jučer je na National Geograficu objavljena prva u nizu serijala Kozmos, modernog dokumentarnog filma o svemu što za sada znamo: svemiru, ljudima i životu, ukratko rečeno.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.03.2014. / 09:20

“Kozmos: Odiseja u prostoru i vremenu”, jedan od najboljih dokumentaraca

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Jučer je na National Geograficu objavljena prva u nizu serijala Kozmos, modernog dokumentarnog filma o svemu što za sada znamo: svemiru, ljudima i životu, ukratko rečeno.

Sastavljena od 12 serijala, Kozmos će vas provesti kroz svijet koji su za sada upoznali znanstvenici, a koji će vam pokazati koliko smo zapravo mladi i koliko nas još čeka razvoja. Brojke na prvu neshvatljive prosječnom čovjeku, približene su na sasvim pristupačan način. Prva serija, koja je jučer premijerno prikazana, provela nas je kroz stvaranje života, shvaćanje svemira, nešto informacija o astronomu Giordanu Brunu, te njegovoj viziji svemira koja je temeljena na Kopernikovom modelu, odnosno da se Zemlja kreće oko Sunca, a ne obratno kako je to u to vrijeme smatrano.

Za one više upućene o autorima ovog dokumentarnog serijala, FOX objašnjava:

Više od tri desetljeća nakon Kozmosa Carla Sagana, Seth MacFarlane okupio je Saganove suradnike i stvorio trinaestodijelnu seriju. Novi je serijal saga o tome kako smo otkrivali zakone prirode i pronašli svoje mjesto u prostoru i vremenu. Ova serija donosi dosad nepoznate priče o herojskim potragama za znanjem u kojima su najdublje znanstvene teze predstavljene zapanjujućom jasnoćom.

Kada pogledate seriju, shvatit ćete koliko je naš planet, solarni sustav, mliječna staza i kozmos općenito mali naspram cijelog svemira. Mi smo samo zrno pijeska u beskonačnoj pustinji. 

Svakako preporučamo da podesite alarm na vašem telefonu na 21.00h u nedjelju i pogledate novu seriju Kozmosa na National Geographicu! Evo i trailera da se zagrijete.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti