Kraj neželjenim pozivima: Viber najavio novu opciju za korisnike Androida u Hrvatskoj

Nova opcija štiti korisnike od neželjenih poziva te im pruža mogućnost izbora prilikom odgovaranja na nepoznate brojeve.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.05.2024. / 15:09

Viber (Foto: Viber)

Vjerojatno nitko ne vole pozive s nepoznatih brojeva jer se često pokaže da je riječ o spamu, odnosno pozivima u kojima vam netko nešto želi prodati, nagovoriti vas da promijenite operatera i slično, zbog čega zažalite što ste se uopće javili na poziv. Kako bi zaštitili korisnike od takvih neželjenih poziva i upozorili ih kako je poziv koji primaju spam, Viber uvodi opciju Identifikacija poziva.

Ova je opcija sada dostupna hrvatskim korisnicima Androida koji će imati mogućnost izbora prilikom odgovaranja na nepoznate pozive te će im se, prilikom dolaznih poziva s nepoznatih brojeva, prikazati poruka upozorenja koja poziv označava kako siguran ili potencijalni spam. Značajka Identifikacija poziva nije ograničena samo na Viber te je, uz prethodnu prijavu, moguće aktivirati identifikaciju svih primljenih poziva.

Viber Viber uvodi pretplatu, ali samo za one koji žele imati dodatne mogućnosti

Viber Pay Odsad možete slati novac i kroz ovu aplikaciju za dopisivanje

Nova Viberova opcija nalazi se u odjeljku “pozivi i poruke” unutar izbornika postavke, a u potpunosti je besplatna za korisnike. Viber će je uvesti tijekom sljedećih dana i bit će dostupna na telefonima koji koriste verziju Vibera 21.1.3 ili noviju.

Indikator vjerojatnosti spama određuje se unutarnjim sustavom temeljenim na brojnim faktorima, uključujući prethodne prijave spam poziva od strane drugih korisnika Vibera. Nakon što poziv završi, korisniku će biti ponuđene dodatne post-pozivne radnje poput ponovnog biranja, prijavljivanja, slanja poruka, uređivanja i spremanja kontakta.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti