Kreativna radionica na ZFF-u: Djeca će naučiti kako napraviti svoju prvu videoigru

Na Zagreb Film Festivalu, pored prikazivanja filmova, održat će se i predavanja i radionice, a na radionici "Moja prva videoigra" djeca između 7 i 13 godina naučit će napraviti svoju prvu videoigru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.11.2019. / 07:21

ZFF (Foto: ZFF)

Od 7. do 17. studenog u Zagrebu će se održati Zagreb Film Festival, jedna od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. ZFF će hrvatskoj publici predstaviti najbolje od posljednje nezavisne hrvatske i međunarodne filmske produkcije, a u sklopu festivala održat će se i niz radionica, panela i predavanja namijenjenih svim ljubiteljima filma te profesionalcima.

Za najmlađe je posebno zanimljiva kreativna dječja radionica "Moja prva videoigra", koja je namijenjena djeci između 7 i 13 godina. Tijekom održavanja radionice mali ljubitelji videoigara imat će priliku saznati sve o načinu na koji nastaju njihove omiljene igre. Voditeljica radionice je Nika Tilić, koja se, nakon što je završila FER, aktivno bavi popularizacijom STEM područja te sudjeluje u brojnim aktivnostima edukacije djece i najmlađima nastoji približiti te vještine.

U radionici će se koristiti jednostavan softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu, dok će polaznici naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja MIT Scratch kojom će samostalno izraditi jednostavnu igru.

Radionica će se održati u subotu i nedjelju (9. i 10. studenog) u prostorijama HUB385 u Petračićevoj ulici i u potpunosti je besplatna. Na radionicu se možete prijaviti putem maila inja@zagrebfilmfestival.com, a svi sudionici trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti