Kreatori videoigre Darkwood objavili ju besplatno na The Pirate Bayu

Autori ističu kako bilo tko može preuzeti njihovu kopiju igre, a ako si to mogu priuštiti, pozivaju ih da kasnije i kupe igru

Martina Čizmić | 27.08.2017. / 15:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svatko tko legalno igra najnovije videoigre, a ne njihove piratske kopije, zna da to može biti skup hobi. Cijene videoigara možda se ne čine velikima, ali skupite li 20 eura ovdje, pa 100 kuna ondje, na kraju mjeseca ta brojka može biti prilična.

Upravo strah od visokog računa za videoigru Darkwood natjerao je jednog gamera da se obrati Acid Wizaard Studiju, poljskom studiju koji je i napravio igru. Gamer je u dirljivom e-mailu pitao autore mogu li mu vratiti novac za kupljenu igru jer se bojao da će ga roditelji kazniti zbog prevelikog računa na kartici.

To je trojicu prijatelja koji su osnovali Acid Wizard Studio natjeralo da razmisle i o drugim gamerima koji žele igrati njihovu igru, a to si ne mogu priuštiti.

Kad smo pročitali objašnjenje nekoga tko je tražio povrat novca jer nije želio da se njegovi roditelji brinu kad vide račun na kraju mjeseca... pa, osjećali smo se loše, objasnili su na Imguru.

Stoga su odlučili napraviti nešto neobično. Legalnu i besplatnu kopiju Darkwooda postavili su na popularnu piratsku torrent-stranicu The Pirate Bay.

Ako nemate novca i želite igrati igru, imamo siguran torrent na Pirate Bayu posljednje verzije Darkwooda. Nema nikakve kvake, bez dodanih izdajničkih šešira na likovima ili nešto slično, zapisali su autori igre.

Takav potez naišao je na veliko odobravanje u gamerskoj zajednici. Tisuće su preuzele igru i podijelile informaciju o njoj s drugim gamerima.

Autori ističu kako bilo tko može preuzeti njihovu kopiju igre, a ako si to može priuštiti, pozivaju ih da kasnije i kupe igru.

Imamo samo jedan zahtjev: ako vam se Darkwood svidi i želite da nastavimo raditi igre, razmislite o kupovini u budućnosti, možda na rasprodaji, preko Steama, GOG-a ili Humble Storea. Ali molimo vas, molimo, nemojte kupovati igre preko stranica koje preprodaju serijske brojeve i ključeve, pišu autori igre.

Pa ako ste ljubitelj horor-videoigara i želite isprobati Darkwood legalno i besplatno, preuzmite kopiju s The Pirate Baya. A ako vam se svidi, kupite primjerak igre.

Možda ovo potakne i autore nekih drugih igara da ponude svoje uratke besplatno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti