Kupujete Appleov prijenosnik? Ovo su odlične vijesti za vas!

Najpoznatiji analitičari koji prati Apple kažu kako već tijekom sljedećih mjeseci možemo očekivati novi model MacBook Aira koji će biti jeftiniji u odnosu na aktualne modele.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.03.2018. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Trenutno je najjeftiniji Appleov prijenosnik na tržištu MacBook Air čija cijena s popustom u Hrvatskoj iznosi nešto manje od 8 tisuća kuna. Kako Apple dugo vremena nije predstavio novu generaciju Aira te je prošle godine samo nadogradio procesor tog računala, iako su nedavno mrežom kružile glasine kako će Apple odustati od daljnjeg razvoja ovog uređaja, čini se kako Tim Cook itekako još vjeruje u uspjeh i popularnost Aira.

Naime, prema posljednjim informacijama koje je objavio najpoznatiji analitičar koji godinama prati Apple Ming Chi Kuo, ova kompanija za drugi kvartal napokon priprema novi model MacBooka Air. Ljubitelje Applea i sve one koji uskoro namjeravaju kupiti Appleovo prijenosno računalo razveselit će informacija kako će novi model Aira biti još jeftiniji – cijena modela s dijagonalom ekrana od 13 inča (prodaja 11-inčnog modela je obustavljena) u SAD-u iznosi 999 dolara te mediji nagađaju kako bi nova cijena mogla iznositi 899 ili čak 799 dolara.

S takvom cijenom jeftiniji model Aira postao bi još konkurentniji računalima koje pokreću Windowsi, a Kuo predviđa godišnji rast prodaje računala s logom jabuke od čak 10 do 15 posto u odnosnu na 15,5 – 16 milijuna prodanih prošle godine.

Osim podatka o nižoj cijeni, trenutno nema nikakvih drugih informacija o novom Airu – sigurno je kako će imati bolji i brži hardver u odnosu na aktualne modele, a hoće li se Cook i ekipa odlučiti i na druge promjene poput osvježenog dizajna, veće rezolucije ekrana i slično, trebali bi saznati tijekom sljedećih mjeseci.

Kako se Appleova WWDC konferencija obično održava svake godine krajem drugog kvartala (u lipnju), novu generaciju MacBooka Air mogli bi vidjeti upravo na ovoj konferenciji.

Izvor: MacRumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti