Legendarni Shaq jasno i glasno: Esportaši su u rangu profesionalnih sportaša u NBA ili NFL

Ako vi kažete da ste sportaši, ja vam vjerujem, jer ja ne mogu to što vi možete, rekao je Shaq.

Martina Čizmić | 27.05.2022. / 11:01

Shaquille O'Neal (Foto: Afp)

 Košarkaška legenda, Shaquille O'Neal već godinama nije na parketu, ali to ne znači da se više ne bavi sportom. U posljednje vrijeme, svoj je fokus usmjerio prema esportu. I nije jedini. Sve više profesionalnih sportaša svoju karijeru širi i na virtualna sportska borilišta.

No, dok mnogi još uvijek esport doživljavaju tek kao puko igranje videoigara, ova industrija nezaustavljivo raste iz godine u godinu. A igrači koji osvajaju vrhunske turnire, o svome tijelu brinu baš poput profesionalnih sportaša.

I upravo je to prepoznao i O'Neal. U razgovoru za Full Squad Gaming, četverostruki osvajač NBA naslova, jasno je i glasno rekao kako bi esportaši morali imati isti status kao i profesionalni sportaši.

Da, profesionalne esportaše smatram profesionalnim sportašima. Htio bih vam odati počast, ponosan sam na vas, rekao je Shaq.

 

 

Pojasnio je razliku između sportaša amatera i profesionalca.

Petnaest posto je fizička sprema... sve ostalo je psiha. Ako vi kažete da ste sportaši, ja vam vjerujem, jer ja ne mogu to što vi možete, rekao je Shaq.

Dodao je da i esportaši, baš kao i profesionalni sportaši u klasičnim sportovima nemaju dugotrajnu karijeru.

Ni vi zapravo nemate dugu karijeru. Mislim da se radi od tri do pet, šest godina. Isto je i u NBA ili NFL-u, tako da, da, vi ste sportaši, rekao je Shaq.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti