Lenovo na sajmu CES predstavio brojne nove uređaje

Predstavljena su brojna nova računala, tableti, monitori, kao i smartphone ThinkPhone by Motorola.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.01.2023. / 10:30

Lenovo Smart Paper (Foto: Lenovo)

Početak siječnja svake godine rezerviran je za najveći sajam potrošačke elektronike na svijetu CES koji se održava u Las Vegasu, a na kojem brojne kompanije prikazuju nove uređaje i na kojem možemo vidjeti kakvi će biti ovogodišnji i budući trendovi na tržištu. Svoje novitete predstavio je i Lenovo te iz ove kompanije naglašavaju kako su njihovi uređaji i rješenja fokusirani na inovacije i inovativnu uporabu umjetne inteligencija te na poboljšanje korisničkog iskustva.

Novi proizvodi, kažu iz Lenova, predstavljaju njihov odgovor na potrebe modernih potrošača. Među inim, predstavljeni su novi uređaji iz serije Yoga poput Yoga Book 9i, stolno računalo Yoga AIO 9i, zatim moćan i prenosiv prijenosnik Yoga Slim 6i, kao i novi model laptopa Yoga 9i i Yoga Slim 7i Carbon, oba s Intel Core procesorima 13. generacije.

Motorolin telefon s rolanim ekranom Motorolin telefon budućnosti: Dodirom na jednu tipku dijagonala ekrana - raste

Predstavljeni su i novi modeli tableta. Lenovo Tab Extreme najveći je i najsnažniji Lenovov tablet s dizajnom tipkovnice s dvije šarke, a jedinstveni, zaštitni pretinac za pohranu napravljen je unutar glavne šarke postolja za uključenu Lenovo Precision Pen 3. Lenovov koncept Project Chronos nova je tehnologija koja bilježi kretanje korisnika i omogućuje im interakciju i obavljanje aktivnosti u 3D virtualnim svjetovima bez naočala ili nosivih uređaja, čime im omogućuje jednostavan ulazak u virtualni svijet.

Elnovo Yoga Book 9i (Foto: Lenovo)

Noviteti za tvrtke

Lenovo je pripremio novitete i za poslovne korisnike poput novog modela iz serije ThinkBook Plus, s dvostrukim rotirajućim zaslonom koji ima OLED ploču s jedne strane i e-Ink zaslon s druge strane. Lenovo je također predstavio svoje najnovije prijenosno računalo ThinkBook 16p Gen 4 koje pokreću komponente visokih performansi. Ovaj uređaj ima inovativni dizajn modularnog dodatka Lenovo Magic Bay s magnetnim igličastim konektorom koji omogućuje jednostavno proširenje za opcionalno uključenu Lenovo Magic Bay 4K web kameru, Lenovo Magic Bay LTE ili Lenovo Magic Bay Light dodatke.

Predstavljen je i novi ThinkBook 13x Gen 2 Wireless Dock te novitet u portfelju Tiny faktora oblika. ThinkCentre neo 50q je stolno računalo koje štedi prostor, a posebno je dizajnirano za male i srednje tvrtke.

Novi gaming proizvodi

Za gamere je Lenovo pripremio različite novitete poput računala i monitora. Posebna je novost Lenovo LA AI čip, prvi na svijetu AI čip na prijenosnom računalu, instaliran na modelima Lenovo Legion Pro 7 i 7i te Lenovo Legion Pro 5 i 5i. Lenovo AI Engine+ kojeg pokreće Lenovo LA AI čip implementira softverski algoritam strojnog učenja za optimalno podešavanje performansi sustava.

Lenovo ThinkPad X1 Fold Lenovo predstavio novu generaciju 16-inčnog ThinkPad X1 Fold uređaja

ThinkPad je nedavno obilježio 30. godišnjicu te predstavio Lenovo ThinkPhone by Motorola, uređaj sa 6,6-inčnim ekranom kojeg pokreće Snapdragon 8+ Gen 1 čipset te se isporučuje sa 68W TurboPower univerzalnim punjačem koji može puniti i telefon i računalo. Iz Lenova posebno naglašavaju “novi doživljaj produktivnosti” - Think 2 Think, koji poslovnim krajnjim korisnicima omogućuje integraciju uređaja između ThinkPhonea i ThinkPada.

Lenovo Tab Extreme Hero (Foto: Lenovo)

Treba spomenuti i nove modele prijenosnika iz serije IdeaPad, kompaktno stolno računalo IdeaCentre Mini, 9-inčni tablet Lenovo Tab M9 te svestrani Lenovo 500 USB Type-C Universal Dock koji su dizajnirani za sve prostore i mjesta u skladu s načinom života današnjeg potrošača u pokretu, kao i niz usluga za provjeru stanja, podršku i zaštitu uređaja kako bi proizvodi radili u vrhunskom stanju i bili sigurniji, poput najnovijeg sigurnosnog softvera temeljenog na cloudu Lenovo Smart Lock.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti