Leteća grdosija: Pogledajte koncept hotela za pet tisuća ljudi koji pokreće nuklearna energija

Koncept predstavljen na videozapisu izgleda prilično impresivno i fantastično, no - nerealno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.06.2022. / 15:10

Koncept Sky Cruise (Foto: YouTube)

Video hotela budućnosti koji je objavio Hashem Al-Ghaili i koji se brzo proširio društvenim mrežama zapalio je internet. Koncept je baziran na viziji Tonyja Holmstena, a njegov futuristički hotel nazvan Sky Cruise izgleda kao kombinacija jumbo jeta i velikog kruzera. Zahvaljujući nuklearnom pogonu, Sky Cruise može letjeti godinama, bez potrebe za slijetanjem.

  Postaja Pionir Počnite štedjeti! Prvi hotel u svemiru planira otvoriti svoja vrata 2025. godine

Ova leteća tvrđava mogla bi ugostiti oko pet tisuća ljudi, a ne bi imala pilota jer bi za upravljanje bila zadužena umjetna inteligencija. Osim upravljanja, umjetna inteligencija trebala bi moći predvidjeti i turbulencije, tako da bi Sky Cruise kroz njih prošao bez ikakvih problema. Također, u skladu sa sadašnjim trendovima, a koji će još više biti naglašeni u budućnosti, ovaj leteći hotel bit će ugljično neutralan te će ga pokretati 20 električnih motora: Zahvaljujući nuklearnoj energiji, hotel nikada neće ostati bez goriva, naglašava se u videu.

S obzirom na to da ne bi trebao slijetati, turisti bi na njega dolazili komercijalnim ili privatnim zrakoplovima koji bi slijetali na njegov trup.

Kao i na luksuznim kruzerima, Sky Cruise imat će brojne kafiće i restorane, kina, teretane, kazalište, sobe za ljubitelje videoigara, bazene i slično, a Hashem Al-Ghaili smatra da bi ovaj leteći hotel mogao biti idealno mjesto na kojem će mladenci izreći sudbonosno "da".

  Slika nije dostupna “Ovo će biti sljedeća industrijska revolucija”: Svemirski hotel bit će najveći objekt u svemiru koji je izgradila ljudska ruka

Detalje o samoj letjelici pogledajte u priloženom videu.

Koncept predstavljen na videozapisu izgleda prilično impresivno i fantastično, no kako su mnogi napisali u komentarima, i - nerealno. Kada ne bi postojali zakoni fizike i aerodinamike, onda bi ovaj brod mogao i poletjeti, jedan je od komentara koji najbolje opisuje realnost da se ovakva grdosija jednom zaista podigne u zrak i ostane u letu godinama.

Izvor: The Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti