Ovo nije običan BMW, ovo je hotelska soba na kotačima

U ovom BMW-u lako se može zaboraviti da se vozite po cesti – kao u hotelskoj sobi, u njemu možete uživati u čitanju knjige ili pak odspavati…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.12.2019. / 12:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Napredak tehnologije radikalno će promijeniti automobilsku industriju – motore s unutrašnjim izgaranjem zamijenit će električna vozila, dok bi ljude za volanima mogla zamijeniti računala. BMW će uskoro na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu CES prikazati svoj vizionarski pristup iskustva mobilnosti u budućnosti kojem je u prvom planu luksuzna unutrašnjost kakvu bismo mogli zamisliti u hotelskim sobama, a ne u automobilima.

Slika nije dostupna Elektrifikacija američke legende: Predstavljen Mustang Mach-E

Ta hotelska soba na kotačima bazirana je na električnom modelu BMW-a i3, pri čemu su samo prednje sjedište i kontrolna ploča iz originalnog modela "posuđeni", dok je ostatak unutrašnjosti prilagođen luksuzu. U stražnjem dijelu i3 Urban Suitea mjesta ima samo za jednu osobu koja u putovanju može uživati u posebnom sjedalu koje više podsjeća na fotelju. Pored sjedala, a iza vozača, nalazi se drveni stolić s lampom (kada vidite slike, jasno je zašto podsjeća na hotelsku sobu) na koji se mogu odložiti novine, knjige ili prijenosno računalo.

Također, nema ni prednjeg sjedišta za suvozača, već se tu nalazi naslon za noge tako da se osoba tijekom vožnje može dignuti noge i zaspati kao da je u krevetu.

Što se vanjskog izgleda tiče, Urban Suite ne razlikuje se previše od klasičnog modela i3, a koristi i isti električni motor snage 170 KS, uz doseg od oko 240 kilometara, što nije previše, no za gradsku vožnju trebalo bi biti i više nego dovoljno.

Chevrolet Bolt EV (Foto: AFP) Za masovno prihvaćanje električnih vozila nužni su državni poticaji

BMW i3 Urban Suite konceptno je vozilo u kojem će se početkom sljedeće godine moći voziti posjetitelji sajma CES, a moći će ga pozvati pomoću posebne aplikacije napravljene samo za tu prigodu. Nije poznato hoće li se BMW odlučiti na njegovu masovniju proizvodnju, a ako se i pojavi u prodaji, jasno je da će se za njega trebati izdvojiti poveća svota novca.

Izvor: Digital Trends

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti