LG i Samsung telefoni nove generacije dolaze sa skenerom oka

Tijekom posljednjih nekoliko godina tehnologija skeniranja otiska prsta postala je mainstream na pametnim telefonima, no u godinama koje dolaze, ovu bi tehnologiju mogla zamijeniti tehnologija skeniranja šarenice oka.

Monika Nožić Monika Nožinić | 19.06.2015. / 17:45

LG i Samsung telefoni nove generacije dolaze sa skenerom oka

Tijekom posljednjih nekoliko godina tehnologija skeniranja otiska prsta na pametnim je telefonima postala mainstream, no u godinama koje dolaze ovu bi tehnologiju mogla zamijeniti tehnologija skeniranja šarenice oka.

Prema najnovijim glasinama koje dolaze iz Južne Koreje, Samsung i LG će tijekom 2016. godine predstaviti flagship telefone sa tehnologijom skeniranja šarenice oka koja će se koristiti kao metoda autentifikacije.

Ovo je tehnologija o kojoj smo čuli već ranije, a nedavno se pojavio i prvi komercijalni smartphone koji je implementira - Fujitsu Arrows NX F-04G.

Za sada nije poznato koliko je tehnologija skeniranja oka efektivna i efikasna na telefonima, tako da se ne može znati ni koliko će tehnologiji trebati da bude prihvaćena.

Prema sadašnjim izvještajima, skeniranje oka je preciznija tehnologija od skeniranja prsta, ali će njeno prihvaćanje uvelike ovisiti o tome je li autentifikacija brža od one koju nudi skeniranje otiska prsta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti