LG-jev robot pazit će na kućne ljubimce dok su vlasnici na poslu

Brojne su mogućnosti ovog robota koji će vlasnike kuće upozoriti ako primijeti neobične aktivnosti kućnih ljubimaca, ali i u slučaju da primijeti kretnje u kući dok nema vlasnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.12.2023. / 13:33

LG-jev robot (Foto: LG/PRNewswire)

Ljubitelji tehnologije početkom svake godine s velikim nestrpljenjem iščekuju početak siječnja kada se u Las Vegasu tradicionalno održava najveći sajam potrošačke elektronike na svijetu - Consumer Electronic Show (CES). Za nadolazeći CES sprema se i LG, a pored klasičnih proizvoda potrošačke elektronike koje od ove kompanije možemo očekivati, kompanija priprema i jednog - robota.

Druga generacija Teslina robota Brži i sposobniji: Tesla predstavila novu generaciju humanoidnog robota

Simpatični mobilni robot dolazi s implementiranom AI i opremljen je kamerom i zvučnicima te brojnim senzorima, zahvaljujući kojima može razgovarati s ljudima te se kretati po kući. Njegove mogućnosti su brojne. Osim što može mjeriti kvalitetu i temperaturu zraka, vlasnike kuće mogu upozoriti ako im je ostao upaljen neki uređaj, može ih podsjetiti na uzimanje lijekova i slično.

Još jedna zanimljiva opcija ovog robota jest što može nadgledati kućne ljubimce dok njihovi vlasnici nisu doma. S obzirom da je robot mobilan, može se kretati za kućnim ljubimcima te, ako primijeti nekakvu neobičnu aktivnost, vlasnicima će poslati obavijest putem pametnog telefona. Također, koristeći iste senzore za praćenje, može poslati obavijest i u slučaju da primijeti nekakve pokrete u kući dok su vlasnici vani.

LG-jev robot (Foto: LG/PRNewswire)

Robota pokreće Qualcommova Robotics RB5 platforma, koju na Engadgetu opisuju kao kombinaciju hardvera i softvera koji pokreće robotovu umjetnu inteligenciju. Koristeći AI te putem kamera i senzora, robot ne samo da može prepoznati lica i glasove, već može prepoznati i emocije osoba s kojima razgovara te aktivirati glazbu ovisno o situaciji. Ako primijeti da ste loše volje, odabrat će glazbu koja bi vas trebala oraspoložiti, a ako ste umorni, onda će se odlučiti na glazbu koja bi vas mogla uspavati.

Klinički bolnički centar Split Hugo stigao u pomoć KBC-u Split: Napredniji, precizniji i ne ide na godišnji

Službeno predstavljanje najavljeno je, dakle, za CES, a nadamo se kako bi tada mogli saznati i neke dodatne informacije oko toga kada će se pojaviti na tržištu i koliko će iznositi njegova cijena.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti