LG-jev TV ne može stati u prosječnu hrvatsku dnevnu sobu: Ima dijagonalu veću od 8 metara i stoji skoro 11 milijuna kuna

Nova serije LG-jev DVLED televizora obuhvaća i monstruozan model dijagonale 325 inča, odnosno više od osam metara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.09.2021. / 15:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok smo u nekim prošlim vremenima televizore mijenjali nakon deset ili više godina, danas nas proizvođači potrošačke elektronike pokušavaju uvjeriti da bi svakih nekoliko godina trebali kupiti novi TV. Iako više ne provodimo toliko vremena pred velikim ekranima kao prije (mobiteli, tableti i računala su preuzeli našu pažnju), teško je odoljeti novim televizorima koji su sve veći, sa sve većom rezolucijom i boljim kvalitetom slike.

Slika nije dostupna Iz Samsunga objasnili zašto krađa njihovih televizora nije dobra ideja

U toj utrci za najvećim TV-om, ovaj tjedan LG je predstavio svoj novi adut, televizor za koji sumnjamo da će se pojaviti u nekom od hrvatskih domova. Naime, nova linija Direct View LED (DVLED) televizora dolazi u više modela dijagonale ekrana od 108 pa do čak - 325 inča. Ako ćemo to prebaciti u centimetre, odnosno metre, dolazimo do dijagonale ekrana veće od 8 metara.

Naravno, nije teško pretpostaviti da, kao što su i dimenzije samog ekrana velikih proporcija, da će takva biti i cijena. Ona iznosi 1,7 milijuna dolara, što je prema tečaju HNB-a više od 10,7 milijuna kina. Za one koji imaju tako veliki kuću te kojima je cifra veća od 10 milijuna kuna samo za jedan televizor pristupačna, napomenut ćemo kako je LG-jev TV ima 8K rezoluciju. Također, možemo se samo zapitati kako će televizor takvih proporcija uopće moći ući kroz nečija vrata.

Slika nije dostupna Philips u 2021. godinu zakoračio još većim i pametnijim televizorima

Kako navode na Cnetu, LG-jevi uređaji prije su zamišljeni kao zamjena za projektore, nego kao zamjena za klasične televizore, pri čemu je njihova prednost u odnosu na projektore svjetlina ekrana (1200 niti, što je usporedivo s klasičnim top-modelima televizora) i mogu se koristiti i u jako osvijetljenim sobama.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti