Philips u 2021. godinu zakoračio još većim i pametnijim televizorima

Novi modeli Philipsovih televizora dolaze u još većim veličinama zaslona i umjetnom inteligencijom.

Martina Čizmić | 30.01.2021. / 07:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Philipsu su 2021. godinu odlučili započeti velikim vijestima. Točnije, predstavili su niz novih televizora među kojima se posebno ističu oni s izuzetno velikim zaslonima, ali i novi modeli OLED i mini-LED televizora. Svima je zajednički poboljšani P5 procesor pete generacije s umjetnom inteligencijom i proširenom HDMI 2.1 funkcionalnosti. 

Tako Philips OLED 806/856 dolazi sa zaslonom 48”,55”, 65” te prvi puta 77” (806) i 55” & 65” (856). Peta generacija P5 tehnologije s umjetnom inteligencijom omogućava dodavanje nove Film detection kategorije uz već pet postojećih kategorija umjetne inteligencije (Landscape/nature, Face/skin tone, Motion/sports, Dark/contrast i Other), te uključuje i svjetlosni senzor koji omogućava SD i HDR sadržajima da uvijek imaju optimiziranu razinu kontrasta u svim uvjetima ambijentalnog osvjetljenja. Podržavaju i HDR10+ Adaptive koji kombinira dinamičke metapodatke HDR10+ s informacijama o ambijentalnom svjetlu u stvarnom vremenu kako bi se omogućila automatska optimizacija razine svjetline u okruženju za gledanje od svake scene.

Koriste jedinstvenu Philips TV verziju anti-burn-in tehnologije koja koristi naprednu funkciju otkrivanja logotipa pomoću koje nadgleda zonu mreža radi preciznog otkrivanja statičnog sadržaja, te postupno smanjuje intenzitet proizvodnje svjetlosti kako bi se izbjeglo izgaranje i ugrožavanje učinka drugih dijelova zaslona.

HDMI 2.1 omogućuje značajke kao što su e-arc, VRR za 4K sadržaj od 40Hz do 120Hz na impresivnoj brzini od 48Gbps (444,12 bit). Freesync Premium Pro i Auto Game značajke dodane su Auto Latency Mode značajki koju imaju modeli iz prošle generacije. Osim toga, uređaje odlikuje visokokvalitetni i snažni zvučni sustav snage 50 W 2.1 s namjenskim trostrukim prstenom koji se nalazi na pozadini uređaja, te bas pogonom koji podržavaju četiri pasivna radijatora. Ovi modeli imaju i DTS Play-FI bežičnu vezu koja se može jednostavno koristiti s visokom rezolucijom i zvukom u više prostorija. A za pametne aktivnosti pobrinuo se najnoviji Android 10 TV OS koji omogućava korištenje intuitivnog sučelja i ugrađenog Google Asistenta jednim pritiskom na „gumb za razgovor“ na daljinskom upravljaču, te je kompatibilan i s Alexom.

Gameri i ljubitelji sporta također mogu odabrati novu značajku Fast Motion Clarity u sklopu modela OLED806 (FMC), koja izbjegava efekt zamućenja pokreta kontinuiranim ispisivanjem slika na ekranu, red po red, što omogućava postupni prijelaz s jedne slike na sljedeću te efektivno djeluje kao backlight scanning tehnologija. FMC daje suptilan, ali iznimno realističan, glatki prijelaz sa slike na sliku s povećanom oštrinom, ali bez uvođenja artefakta te izbjegava treperenje širokih područja radeći na 100Hz.

Philips 9636/9506 Premium MiniLED TV dolaze u veličinama zaslona 65” i 75”.
Obje serije kombiniraju lokalno prigušeno pozadinsko osvjetljenje s 1024 zona i Philips Micro Dimming Premium sustav sa svjetlosnom snagom od 2000 niti za model 9636 i 1500 niti za model 9506. Oba modela imaju DTS Play-Fi kompatibilnost za višesobni zvuk visoke razlučivosti.

Baš kao i OLED806/856 serija podržavaju HDR10+ Adaptive te koriste petu generaciju P5 tehnologije s umjetnom inteligencijom. 

Model 9636 dolazi s 3.1.2 Bowers & Wilkins zvučnikom koji kombinira Dolby Atmos Elevation zvučnike s jedinstvenom Tweeter-on-Top tehnologijom. Sustav zvučnika djeluje kao postolje za stol, te se može montirati i na zid s jednom krutom spojnom šipkom koja dolazi u verziji od 65” i dvije grebenaste spojnice koje dolaze uz model od 75”. S druge strane, model 9506 ima zvučni sustav snage 50W 2.1 koji se nalazi na pozadini uređaja te ima patentiranu tehnologiju trostrukog prstena i četiri pasivna radijatora za duboki bas.

Philips 9206 Premium100Hz DLED TV dolazi u veličini od 55” i 65” sa širokim kutom gledanja te ga prati jednako kvalitetan europski dizajn i napredne značajke kao kod prethodno spomenutih modela. Izravno prigušivo LED pozadinsko osvjetljenje sa Philips sustavom Micro Dimming Pro osigurava vrhunski kontrast, dok P5 moćni procesor slike donosi mogućnost korištenja novih tehnologija.

Uključena HDMI 2.1 funkcionalnost također podrazumijeva e-Arc, VRR za 4K od 40Hz do 120Hz pri impresivnoj brzini od 48Gbps (444, 12 bit). Freesync Premium Pro i Auto Game značajke dodane su Auto Latency Mode značajki koju imaju modeli iz prošle generacije. Kao i drugi modeli iz serije, 9206 ima kvalitetan zvučni sustav sa snagom od 50W 2.1 koji se nalazi na pozadini uređaja, te ima patentiranu tehnologiju trostrukog prstena i četiri pasivna radijatora za duboki bas. DTS Play-Fi omogućuje višesobni zvuk visoke razlučivosti, a četverostrani Ambilight kreira potpuno jedinstvo iskustvo tijekom gledanja. Osim toga, uređaj ima i Android TV 10 s ugrađenim Google Asistentom, koji je kompatibilan i s Alexom, a njima se upravlja jednim pritiskom na „gumb za razgovor“ na daljinskom upravljaču.

Philips 8506 Performance Series DLED TV u veličini zaslona 43”, 50”, 58” 65”, 70” i 75” ima zvučni sustav od 20W dok DTS Play-Fi osigurava višesobni zvuk visoke razlučivosti, a izravno prigušivo LED pozadinsko osvjetljenje sa Philips sustavom Micro Dimming Pro  vrhunski kontrast uz korištenje P5 moćnog procesora slike. I ovaj model ima HDMI 2.1 funkcionalnost koja uključuje e-Arc, dok je VRR dodan Auto Latency Mode značajki koju imaju modeli iz prošle generacije.

Kao i prethodno opisani modeli, Android TV 10 nije izostavljen ni kod 8506 uređaja te ima ugrađenog Google Asistenta, kompatibilan je s Alexom, a njima se upravlja na jednostavan način putem jednog pritiska na „gumb za razgovor“ na daljinskom upravljaču.

Svi spomenuti uređaji na tržištu bi se trebali pojaviti u proljeće odnosno ljeto 2021. godine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti