LG predstavio novi zaštitni sloj za savitljive zaslone mobitela za koje tvrdi da je "pravo savitljivo staklo"

Novi LG-jev zaštitni sloj može izdržati preko 200.000 savijanja, tvrde iz te kompanije, a može se koristiti kod zaslona koji se savijaju, i prema van, kao i prema unutra.

Branimir Vorša | 08.09.2021. / 16:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

LG je razvio novi vanjski zaštitni sloj za preklopne zaslone, no umjesto stakla ili polimida koji se trenutnko koriste u izradi zaštite savitljivih zaslona, za izradu su koristili polietilen tereftalat (PET).

LG je vijest o svojem novom zaštitnom sloju, kojeg nazivaju Real Folding Glass (pravo savitljivo staklo) objavio u utorak te ističu kako je za njegovu izradu posebno razvijen materijal kojim se premazuje površina PET sloja i koji ga čini "tvrdim poput stakla dok istovremeno zadržava fleksibilnost".

Prema LG Chemu, premaz se nanosi na PET sloj s obje strane, a debljina premaza je svega nekoliko desetaka mikrometara. Na taj način povećava se toplinska otpornost i mehaničke karakteristike samog zaštitnog sloja.

Novi LG-jev zaštitni sloj, tvrde, može izdržati preko 200.000 savijanja, a može se koristiti kod zaslona koji se savijaju, i prema van, kao i prema unutra.

LG Chem ističe da će taj novi materijal biti spreman za masovnu proizvodnju 2023. godine, a najavili su da razvijaju i način kako koristiti navedeni poseban premaz bez korištenja PET sloja, kako bi bio što tanji.

Njihovo bi rješenje omogućilo još tanje preklopne telefone, što bi moglo biti zanimljivo svim proizvođačima koji ciljaju na to tržište, a trenutno se koriste staklom.

Samsung, primjerice, koristi ultratanko staklo kao pokrov zaslona za svoje preklopne mobitele iz serije Galaxy Z. Kineske pak kompanije koriste ultratanko staklo i polimide kao zaštitne slojeve za svoje preklopne mobitele.

Izvor: ZDNet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti