LG predstavio prvi savitljivi 42-inčni televizor na svijetu

LG LX3 korisnicima omogućuje da sami odaberu razinu zakrivljenosti kako bi ekran prilagodili svojim potrebama i trenutačnoj aktivnosti.

Martina Čizmić | 01.09.2022. / 11:52

LG OLED Flex (Foto: Zimo)

Ovaj tjedan u Berlinu se održava sajam potrošačke elektronike IFA na kojem će biti predstavljeni i izloženi brojni novi i zanimljivi uređaji. Jedan od uređaja koji će plijeniti pažnju ljubitelja velikih ekrana jest LG-jev model OLED Flex LX3.

LG OLED Flex (Foto: Zimo)

Riječ je o prvom televizoru na svijetu sa savitljivim 42-inčnim zaslonom, a koji korisnicima omogućuje da sami odaberu razinu zakrivljenosti kako bi ekran prilagodili svojim potrebama i trenutačnoj aktivnosti - ovisno gledaju li film ili igraju videoigre. Oblik ovog televizora omogućuje LG-eva samoosvjetljujuća OLED tehnologija bez pozadinskog osvjetljenja, a među inim, može se pohvaliti preciznim bojama, niskim ulaznim kašnjenjem i brzim vremenom odaziva od samo 0,1 ms.

LG OLED evo Gallery Edition 97 inča Za one kojima je veličina bitna: Na tržištu uskoro najveći OLED i Micro LED televizori na svijetu

Također, treba spomenuti i α (Alpha) 9 Gen 5 inteligentni procesor i jedinstvene algoritme slike zbog kojih se, kažu iz LG-a, mogu dugo igrati igre ili gledati TV bez zamora očiju te antirefleksni sloj (SAR – super anti-reflection) koji pomaže u smanjenju vizualnih smetnji.

Zakrivljenost je moguće brzo podesiti biranjem između dviju unaprijed definiranih postavki s pomoću posebne tipke na daljinskom upravljaču ili ručno kroz 20 različitih razina s razmacima od pet posto. Zaslon LG OLED Flexa može se i nagnuti prema naprijed do 10 stupnjeva ili nazad do 5 stupnjeva, a moguće je podesiti i visinu postolja u rasponu od 140 milimetara.

LG OLED Flex (Foto: LG)

Nova aplikacija Game, ekskluzivna za LX3, podržava prilagodljive čuvare zaslona, nudi prečace do popularnih aplikacija kao što su Twitch i YouTube te pruža pregled povezanih vanjskih ulaznih uređaja, sve na istom zaslonu. LG-ev Gaming Optimizer obnovljen je za LG OLED Flex te sadrži i prilagodljive postavke zvuka u skladu sa žanrom igre, zajedno sa širokim rasponom opcija slike i zvuka posvećenima igranju.

Posebna stranica s postavkama zvuka za igranje uključuje ekvalizator, prekidače za AI Game Sound i Dolby Atmos te nudi pristup naprednim audiopostavkama, omogućavajući korisnicima da prilagode iskustvo igranja upravo onako im odgovara.

LG TONE Free T90 bežične slušalice LG najavio nove modele bežičnih slušalica prepunih napredne tehnologije

Način rada Multi View omogućava istovremeno gledanje sadržaja iz dvaju različitih izvora, dok funkcija Switching Hub omogućuje korištenje ugrađenog mikrofona LG OLED Flexa i bilo kojeg uređaja povezanog preko USB-a poput slušalica, tipkovnice ili miša s računalom povezanim HDMI kabelom.

LG OLED Flex (Foto: Zimo)

Pritiskom na tipku za prebacivanje izvora smještenu na bočnoj strani postolja moguće je mijenjati povezanost uređaja bez potrebe za fizičkim isključivanjem i ponovnim spajanjem. Uz to, ugrađeni mikrofon osigurava učinkovito poništavanje jeke za kristalno čiste razgovore tijekom igranja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti