Ako imate računalo i više korisnika, vjerojatno imate podešen vlastiti account i logirate se nomalno - upisivanjem lozinke. No postoje i jednostavniji i inovativniji načini logiranja -- web kamera.

Značajka prepoznavanja lica postala je sve češća pojava u tech svijetu. Već smo pisali o logiranju na Facebook i Twitter account preko smartphonea putem govora i prepoznavanja lica, a sada smo naišli na još jedan zabavan način.

Luxand Blink, besplatna je aplikacija za Windows korisnike putem koje se možete logirati na vaš account jednom kada ste spremili vašu fotografiju. Podrazumijeva se da imate web kameru kojom ćete snimtii vašu sliku.

Jednom kada ste instalirali Luxand Blink i snimili vašu fotografiju, kod sljedećeg logiranja trebate samo uputiti vaš pogled prema web kameri i evo vas u vašem profilu. Naravno uvijek postoji opcija unosa lozinke putem tipkovnice, ukoliko nešto krene neplanirano.

Aplikacija je relativno pouzdana pa možete eksperimentirati sa vašim frizurama i svjetlosti u sobi, no probajte snimiti što bolju fotografiju kako bi se lakše logirali na vaše Windows sučelje.

Javite nam vaše impresije ako ste isprobali ovu aplikaciju!.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju