Loša prodaja? Appleov sat dostupan po nižim cijenama

U određenim trgovinama u SAD-u, uz kupnju novog modela iPhonea korisnici mogu kupiti Apple Watch po 50 dolara nižoj cijeni

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.11.2015. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Apple osvojio tržište pametnih telefona s iPhoneom i tržište tableta s iPadom (čija je prodaja u posljednje vrijeme sve lošija), brojni novinari i analitičari pitali su se koja će biti 'sljedeća velika stvar' koju će ova kompanija predstaviti i s kojom će krenuti u daljnje osvajanje tržišta. Nakon Jobsove smrti glasine su govorile kako bi to mogao biti Appleov prvi televizor ili čak automobil, no umjesto televizora, ova je kompanija predstavila novu verziju set top box uređaja Apple TV, dok njihov automobil ne trebamo očekivati najmanje još 4-5 godina.

Umjesto toga, Tim Cook prošle je godine predstavio Apple Watch, pametni sat za koji su mnogi vjerovali kako bi mogao pokrenuti tržište ovih uređaja na sličan način na koji je iPad pokrenuo tržište tableta, a osim što je Appleu trebao otvoriti jedno potpuno novo tržište koje donosi novi veliki izvor zarade, Appleov pametni sat prvi je u potpunosti novi proizvod napravljen u eri nakon Jobsa. Prodaja Apple Watcha počela je prije više od pola godine, no iz ove kompanije još nisu objavili konkretne prodajne brojke – neki analitičari tvrde da je nakon odlične početne prodaje potražnja za ovim gadgetom smanjena te da Tim Cook nije zadovoljan trenutnom situacijom. Ovim glasinama u prilog ide i nedavni Appleov potez – u određenim trgovinama u nekim gradovima u SAD-u, kupci novog modela iPhonea imaju pravo na popust od 50 dolara pri kupovini Appleovog sata. Iako je riječ samo o akciji, odnosno kratkotrajnom popustu, Apple nije previše poznat po smanjenju cijena novih modela svojih proizvoda tako da je privremeno pojeftinjenje ovog pametnog sata potaknule nove glasine o lošoj prodaji sata.

Iz Fortunea predviđaju kako je u posljednjem kvartalu Apple prodao nešto manje od 4 milijuna satova, dok je Cook još u srpnju istaknuo kako je potražnja za ovim uređajem veća od potražnje za iPhoneom i iPadom nakon njihovog predstavljanja, no bez objave konkretnih prodajnih brojki, možemo samo nagađati o kolikom se broju prodanih satova radi. Ova kompanija već radi i na nasljedniku Apple Watcha čije su predstavljanje neki očekivali još u rujnu prilikom najave novih modela iPhonea, no Apple novi model gotovo sigurno neće predstaviti ove godine, već tijekom 2016., možda tek u rujnu.  

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti