Loše vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini sljedeće generacije Appleova sata

Zbog ranijih glasina očekivanja oko nadolazeće verzije Appleova sata bila su jako velika, no čini se kako “osmica” ipak neće imati opcije o kojima se govorilo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.01.2022. / 08:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada su se pojavili prvi modeli pametnih satova, njihove su opcije bile prilično ograničene i glavni fokus bio je na prikazivanju obavijesti s pametnih telefona. No s vremenom se taj fokus promijenio te su kompanije krenule u razvijanje opcije za praćenje fizičkih aktivnosti i zdravstvenog stanja.

Slika nije dostupna Appleov sat sada se može koristiti i za otključavanje hotelskih soba

Danas je tako teško vidjeti trkača koji na ruci nema pametni sat na kojem prati pretrčanu udaljenost, brzinu i otkucaje srca, a zahvaljujući praćenju otkucaja srca satovi mogu prepoznati i određene srčane probleme te upozoriti korisnike kako bi bilo dobro da posjete doktora. Također, dostupna je i opcija očitavanja zasićenost krvi kisikom (nije teško zaključiti da se često koristila tijekom pandemije) i druge opcije s kojima se prati zdravstveno stanje korisnika.

Apple Watch jedan je od najpopularnijih pametnih satova na tržištu, a inženjeri ove kompanije već razvijaju brojne nove opcije s kojima bi se sat mogao pretvoriti u pravi medicinski uređaj. Prema prijašnjim informacijama koje su objavili poznati analitičari s odličnim izvorima u Appleu Ming-Chi Kuo i Mark Gurman, za nadolazeću generaciju Appleova sata spominjale su se opcije poput mjerenja tjelesne temperature, razine šećera u krvi, mjerenje tlaka, planiranje plodnosti itd.

Sve spomenute opcije zaista bi Appleov sat pretvorile u moćan uređaj za praćenje zdravlja, no čini se kako bi svi koji očekuju te opcije u Apple Watchu 8 mogli ostati razočarani.

Slika nije dostupna Nove generacije Appleova sata mjerit će šećer u krvi i tjelesnu temperaturu

Iako ekipa iz Applea zaista razvija senzore za mjerenje temperature, šećera u krvi i tlaka za svoj sat, trebat će još dosta vremena dok te opcije budu usavršene i implementirane u njihov nosivi hardver. Za mjerenje temperature Gurman kaže kako je Apple usporio s njenim razvojem, za mjerenje tlaka trebat ćemo se strpjeti još barem 2-3 godine, dok bi razinu šećera u krvi mogli pratiti tek na verzijama sata predstavljenim u drugoj polovici desetljeća.

Bez spomenutih opcija, nova generacija sata više se ne čini toliko zanimljiva i tek ćemo vidjeti kakve sve novitete Apple priprema za Apple Watch 8.

Izvor: Hyperbeast
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti