Machina Arcana je igra iz domaće radionice koja ja na Kickstarteru prikupila 20.000 dolara u dva dana

Iz domaće radionice predstavljamo novu društvenu igru: Machina Arcana. Radi se o proizvodu hrvatskog tima; profesionalaca iz domene ilustracije, grafičkog dizajna i game dizajna.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.11.2013. / 08:57

Machina Arcana je igra iz domaće radionice koja ja na Kickstarteru prikupila 20.000 dolara u dva dana

Iz domaće radionice predstavljamo novu društvenu igru: Machina Arcana. Radi se o proizvodu hrvatskog tima; profesionalaca iz domene ilustracije, grafičkog dizajna i game dizajna. Rad na igri počeo je početkom ove godine, a iz usputnog hobija projekt je postao cjelodnevni posao i biznis.

19. studenog započela je kampanja na Kickstarter-u, najvećoj svjetskoj donacijskoj platformi za financiranje novih i kreativnih ideja, gdje je u dva dana igra postigla svoj cilj te je prikupljeno preko 20.000 dolara. Do kraja kampanje ostalo je još 34 dana a ne sumnjamo kako će igra postati pravi hit. 

Podržite i vi ovaj projekt svojom donacijom.

Konkretnije, Machina Arcana je kooperativna horor društvena igra (boardgame) za 1-4 igrača. Najbitnije pravilo je – preživjeti. Igrači se stavljaju u ulogu istraživača koji prolaze kroz drevne podzemne komplekse nepoznatog podrijetla. Istraživači se suočavaju sa čudovištima (preuzeta iz djela H. P. Lovecrafta) u steampunk svijetu. Skupljaju opremu, imaju interakciju sa okolinom, bore se sa čudovištima te prepuštaju bogatim narativnim elementima igre.

Kompletna priča je podijeljena u više scenarija, od kojih svaki predstavlja zasebnu igru.  Cilj igre je napredovati kroz priču i suočiti se sa stravom koja vreba na završetku svakog scenarija.

Machina Arcana omogućava igračima zabavnu ali strašnu igru koja se nikada neće odigrati na isti način te pruža razne strateške pristupe kroz jedinstvenu mehaniku. Stotine igrača se već okušalo u avanturi Machine Arcane, većinom kroz razne konvencije i predstavljanja (uključujući i Essen Spiel 2013).

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti