Manifestacija Tesla&friends održat će se od 9. do 12. srpnja

Manifestacija Tesla&friends održat će se u Zagrebu od 9. do 12. srpnja u povodu 185. obljetnice rođenja Nikole Tesle i osmog Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija,

Hina | 05.07.2021. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prvog dana manifestacije koju organizira udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu održat će se prigodan program demonstracije Teslinih pokusa, a u večernjim satima na zagrebačkim fontanama bit će projiciran lik Nikole Tesle.

Na dan Teslina rođenja, 10. srpnja, predstavnici udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, položit će vijence kod Teslina spomenika. U programu sudjeluju glumci Nikolina Prkačin i Zvonko Novosel te glazbenici Lela i Joe Kaplowitz i Sandra Halužan, a program će završiti performansom "Tesline bijele golubice".

Istoga dana u Hotelu Esplanade u Zagrebu održat će se dodjela godišnje nagrade "Nikola Tesla – Genij za budućnost" i okrugli stol o važnosti inovacija za društvo na kojemu će sudjelovati prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Miljenko Šimpraga, vlasnik i direktor tvrtke Tehnix Đuro Horvat, zamjenik predsjednika Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb Zvonimir Viduka i voditeljica projekata u Sektoru za zaštitu okoliša Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Nirvana Franković Mihelj.

Okrugli stol uvod je u ovogodišnju konferenciju Tesla u Zagrebu koja se na temu "Inovacije kao pokretač društva" održava 12. srpnja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti