Marathon City daje priliku baš svakome da završi maraton

Igrači mogu izabrati izgled svog virtualnog trkača, a trka se odvija kroz posljednjih 200 metara maratonske staze u Central Parku.

Martina Čizmić | 05.11.2018. / 16:29

Trčanje (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Svi oni koji su oduvijek željeli trčati maraton, ali nisu imali dovoljno hrabrosti ili upornosti to i napraviti u stvarnom životu, sad se mogu okušati u "virtualnom maratonu".

Točnije, radi se o videoigri koju je Tata Consultancy Services razvio za njujorški maraton, a svoj je premijeru imala pred nekoliko dana.

Videoigra, Marathon City, je zapravo veoma jednostavna. Dva igrača odnosno trkača, trče po posebnoj podlozi opremljenoj senzorima te se utrkuju jedan protiv drugog.

Igrači mogu izabrati izgled svog virtualnog trkača, a trka se odvija kroz posljednjih 200 metara maratonske staze u Central Parku.

Ono što ovu igru čini posebnom je činjenica da ju ravnopravno mogu igrati i osobe u kolicima, zahvaljujući posebnom postolju. Tako je moguće održati utrku između dvije osobe u kolicima, ali i između osobe u kolicima i trkača. Autori igre prilagodili su algoritam kako bi osigurali ravnopravnu utrku između trkača i sportaša u kolicima pa će se avatar u kolicima kretati nešto sporije u igri no što bi se sportaš kretao u stvarnom životu.

Igra je među navijačima i natjecateljima NYC maratona bila hit, a kako izgleda virtualni maraton, pogledajte u videu.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti