Marc Benioff: "Facebook je nova cigareta – izaziva ovisnost i loš je za nas, treba ga razbiti"

Vjerojatno bi trebalo razbiti Facebook jer imaju neopravdan utjecaj kao najveća društvena mreža na svijetu, smatra Marc Benioff.

Martina Čizmić | 02.01.2020. / 08:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ideja o "razbijanju" Facebooka na nekoliko manjih tvrtki koje će biti lakše zakonski regulirati nije nova. Američki političari sve češće pozivaju na takvo rješenje kako bi se obuzdao Facebookov rast i monopol na tržištu.

Njihovu se pozivu pridružio i Marc Benioff iz softverskog giganta Salesforcea, koji je Facebook usporedio s "novim cigaretama za društvo".

Možete vidjeti da je Facebook nova cigareta našeg društva. On je nešto što nužno mora biti regulirano, rekao je Benioff u intervjuu za CNN.

Slika nije dostupna Kompaniju vrijednu gotovo 150 milijardi dolara vodi samo s – iPhonea

Okomio se na Facebook, ali i njegova osnivača Marka Zuckerberga.

Sigurno im nije baš bitna istina u oglašavanju. To su čak i sami rekli. Zato smo trenutačno zaista u krizi povjerenja, kad najveći igrači ne mogu sami reći da je povjerenje naša najvrjednija vrlina, rekao je Benioff te dodao kako očekuje "temeljnu rekonceptualizaciju Facebookove uloge u svijetu".

Ovo nije prvi put da Benioff istupa protiv Facebooka. Prije nekoliko mjeseci pozvao je Facebook da preuzme odgovornost za sadržaj koji je objavljen na toj društvenoj mreži.

Facebook je izdavač i trebao bi biti odgovoran za propagandu na svojoj platformi. Moramo zakonski odrediti neke standarde. Facebook je nova cigareta - izaziva ovisnost i loš je za nas, a privlači našu djecu, napisao je na svom Twitteru.

Kupuju druge kompanije i spajaju podatke... Vjerojatno bi trebalo razbiti Facebook jer imaju neopravdan utjecaj kao najveća društvena mreža na svijetu, dodao je.

Iako prijedlog ima sve više pobornika, zasad američki regulatori nisu napravili nikakve konkretne poteze kako bi ga realizirali, a sigurno je da Facebook ne bi pristao na takvo rješenje bez borbe.

Izvor: CNN 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti