Ben Parr, novinar koji je proveo više od tri godine pišući za jedan od najpoznatijih tech blogova Mashable više nije dio tima.

BusinessInsider već duže vrijeme prati zbivanja u Mashableu koji unatoč rekordnim posjetama očito ima problema sa novinarima. Naime, Pete Cashmore osnivač Mashablea doveo je Lance Ulanoffa kao lidera portala inače čovjeka koji je karijeru gradio u PC Magu gdje je ujedno obnašao dužnost glavnog urednika.

Očito je kako se zaposlenici ne slažu poslovnim odlukama Ulanoffa i Cashmorea, pa je tako Mashable ostao bez pet autora, a od petka i bez šestog možda i najznačajnijeg - Ben Parra.

Neki izvori navode kako je Mashable htio zadržati Parra do sredine sljedeće godine uz isplatu od 250.000 dolara u gotovini, no očito kompanija i Parr nisu mogli naći zajednički jezik.

Što se tiče samog Bena, BusinessInsider navodi kako on već radi na vlastitim projektima -- nekoj vrsti TV emisije, te kako u planu ima nekoliko poslova vezanih uz Hollywood.

Kasnije, Mashable je i službeno potvrdio kako je Ben Parr otpušten još u petak. Pitanje se postavlja tko će zamijeniti Parra pošto je on bio jedan od ključnih ljudi Mashablea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju