Meta je opet nešto zeznula: Developeri prijavljuju probleme s prikazom poveznica na Facebooku

Čini se da je problem u tome kako Facebookovi algoritmi povlače fotografije s poveznica.

Martina Čizmić | 19.09.2023. / 11:13

Facebook
Facebook (Foto: Afp)

Izgledaju li vam objave koje sadržavaju linkove, a koje na Facebooku objavljuju tvrtke ili organizacije, pomalo - čudno? Problem nije u vama i vašim uređajima, već, čini se, u Facebooku odnosno Meti.

Naime, iako se korisnici baš i ne žale na nedostatak fotografija na objavama, developeri su itekako podigli buku. Na Developer Community Forumu sve je puno objavao tome da poveznice koje se objavljuju na Facebooku jednostavo ne prikazuju fotografiju ili javljaju pogrešku.

I to nije problem koji je izoliran samo na jedan dio svijeta. O tom problemu javljaju developeri iz Australije, SAD-a, Kenije, Koreje, ali i Europe.

Developeri pišu kako su problem prijavili Meti, no za sad se nitko nije oglasio o tom problemu, kao ni o rješenju za takav problem. 

Čini se kako je problem u opciji dijeljenja lozinki, odnosno načinu na koji Meta prikuplja informacije o fotografijama koje prate poveznicu.

Iako developeri mogu kroz Sharing Debugger vidjeti u čemu je problem, za popravak će ipak morati pričekati ekipu iz Mete. Jer, čini se, problem je u tome kako njihovi algoritmi "povlače" fotografije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti