Meta od ruskog suda traži obustavljanje postupka kojim ih se želi proglasiti ekstremističkom organizacijom

Iz Mete dovode u pitanje nadležnost ruskog suda u određivanju zabrana njihovih aktivnosti.

Branimir Vorša | 21.03.2022. / 11:55

Meta (Foto: Afp)

Meta Platforms Inc. je u ponedjeljak zatražila od ruskog suda da obustavi postupak u slučaju koji su pokrenuli ruski državni tužitelji, tražeći da se američki tehnološki div označi kao "ekstremistička organizacija", izvijestile su ruske novinske agencije, a prenosi agencija Reuters.

Facebook Rusi u šoku nakon odluke Facebooka, žele Metu proglasiti ekstremističkom organizacijom

Novinska agencija TASS izvijestila je iz sudnice da je Meta zatražila više vremena za pripremu svog stajališta, a također su doveli u pitanje ovlasti suda da provode zabranu njihovih aktivnosti.

Predstavnici Mete nisu odmah odgovorili na Reutersov upit za komentar.

Reuters je, podsjetimo, ranije izvijestio da je Meta Platforms dopustila korisnicima Facebooka i Instagrama u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika u kontekstu invazije na Ukrajinu.

Vladimir Putin (Foto: AFP) Promjena pravila: Facebook i Instagram privremeno će dopustiti pozive na nasilje protiv Rusa

Slika nije dostupna Aktivisti optužuju Metu za dvostruke standarde: Ukrajincima je dopušten govor mržnje, a ostalima - ne

Glasnogovornik Mete ranije je potvrdio da je Meta privremeno olakšala pravila političkog govora, dopuštajući postove poput "smrt ruskim okupatorima", iako su naglasili da neće dopustiti pozive na nasilje protiv ruskih civila.

Ured Ujedinjenih naroda za ljudska prava je nakon Metine odluke isto tako poručio da je potencijalna promjena politike Facebooka "zabrinjavajuća".

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti