Metin direktor komunikacija na listi traženih osoba u Rusiji, ruske ga vlasti i uhitile u odsutnosti

Ruske vlasti traže direktora komunikacija Mete, no detalji slučaja ostaju nepoznati.

Branimir Vorša | 27.11.2023. / 10:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Direktor komunikacija Mete Andy Stone od veljače se nalazi na listi traženih osoba ruskog Ministarstva unutarnjih poslova, zbog neodređenih optužbi za terorizam, otkrivaju strani mediji. Stonea, koji radi u Meti od 2014. godine, ruski je sud navodno uhitio u odsutnosti sredinom studenog, no detalji slučaja ostaju neotkriveni.

Optužbe protiv Stonea označavaju još jedno poglavlje u strogim ruskim mjerama protiv američkog diva društvenih medija. Metine platforme, uključujući Facebook i Instagram, bile su popularne u Rusiji prije nego što su zabranjene, a sama Meta označena je kao teroristička i ekstremistička organizacija od listopada 2022. godine. S druge strane i nimalo manje zanimljivo, WhatsApp, također u vlasništvu Mete, nastavlja normalno raditi u Rusiji.

Rusija je pokrenula slučaj protiv Mete u ožujku 2022. godine optužujući kompaniju za promicanje "terorističke aktivnosti" modificiranjem pravila govora mržnje za ukrajinske i poljske korisnike. Stone je prethodno spomenut u priopćenju ruskog ministarstva kada je Meta dopustila korisnicima da objave o "smrti ruskih osvajača". Stone je objasnio da će se takve objave tretirati kao politički govor, a ne stvarne prijetnje.

Unatoč medijskim upitima iz Mete još nema službenog komentara ili odgovora.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti