Microsoft gasi još jednu svoju uslugu

Nakon što je cijela priča o platformi Windows Mobile stigla do kraja, Microsoft gasi još jednu uslugu.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.10.2017. / 08:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U trenutku kada je lansiran dugo najavljivani i očekivani operativni sustav Windows 10, a bilo je to 2015. godine, Microsoft je predstavio i svoj personalizirani glazbeni servis – Groove Music. Kako su Windowsi 10 najavljivani kao najbolji operativni sustav koji je ikada proizveden, tako je i Groove Music u najavama trebao postati omiljena platforma svih korisnika posljednje verzije Microsoftova operativnog sustava. Na kraju, s Windowsima 10 ide solidno, ali Groove Music je nakon samo dvije godine stigao do svojega kraja.

Microsoft je, očigledno, ove jeseni odlučio polako gasiti usluge i proizvode koji na tržištu nemaju nikakva izgleda. Prvo je stigla potvrda kako je platforma Windows Mobile postala nezanimljiva i samom Microsoftu, a sada je najavljeno da će usluga Groove Music biti dostupna do posljednjeg dana ove godine. Nakon toga, svima koji su koristili Microsoftovu Groove Music preporučuje se da se prebace na Spotify, a posljednji je rok za prebacivanje svih datoteka s Groove Music na Spotify 31. siječnja 2018.

Oni koji su već kupili neki od pretplatničkih paketa za Groove Music mogu očekivati povrat novca za neiskorišteno razdoblje pretplate, a osim nativne Groove Music aplikacije na Windowsima gase se i aplikacije za Appleov iOS i Googleov Android.

Više o ovom potezu Microsofta pročitajte na službenom blogu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti