Microsoft najavio nove opcije za Edge

Tri noviteta koja je najavio Microsoft trebala bi poboljšati iskustvo, ali i sigurnost pri korištenju Edgea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.11.2021. / 15:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na tržištu preglednika internetskih stranica dominira Googleov Chrome koji je, prema podacima StatCountera, primarni browser za skoro 70 posto korisnika računala. Konkurencija debelo zaostaje za Chromeom - Safari je najpopularniji među korisnicima Appleovih računala, Firefox je konstantan i drži između 7 i 8 posto tržišta, dok u posljednje vrijeme raste popularnost Edgea.

Slika nije dostupna Edge priprema novu opciju za brže surfanje internetom

Microsoft je sada predstavio nekoliko noviteta koji bi mogli privući još jedan dio korisnika i pomoći im u osvajanju većeg dijela tržišta.

Prva novost u Edgeu jest mod učinkovitosti namijenjen korisnicima prijenosnih računala. Ako je baterija blizu crvenog, odnosno ako želite produžiti njeno trajanje, onda će u tome pomoći ova opcija. Ona je već sada dostupna i može se aktivirati u postavkama Edgea, pod opcijom upravljanja sustavom i performansama te unutar dijela optimizacije performansi. Aktivacijom te opcije browser će promijeniti način na koji koristi RAM i procesorsku snagu, kako bi opterećenje na bateriju bilo što manje.

Druga nova opcija odnosi se na upozorenje u slučaju ako je lozinka koju je pohranio Edge završila u rukama hakera. U tom slučaju Edge će upozoriti korisnike i omogućiti im jednostavno promjenu te lozinke. Na početku ta će opcija biti dostupna samo na ograničenom broju stranica, no broj tih stranica s vremenom će se povećati.

Djeca surfaju internetom Microsoft testira novu opciju u Edgeu s kojom žele zaštiti djecu od brojnih opasnosti s interneta

I treća opcija bit će zanimljiva ljubiteljima online šopinga. Zahvaljujući toj opciji koja još nije dostupna, a iz Microsofta kažu da je možemo očekivati “uskoro”, Edge će korisnike obavještavati o promjenama cijena za proizvode koje su korisnici pregledali u posljednje vrijeme. Te će se obavijesti slati u stvarnom vremenu tako da, čim se cijena nekog proizvoda promijeni, korisnici će to odmah saznati i moći će kupiti taj proizvod po nižoj cijeni.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti