Microsoft nudi političarima besplatnu kibernetičku zaštitu

Političke kampanje posebno su podložne kibernetičkim napadima. Zbog velike količine osjetljivih informacija one su prvorazredna meta, s često nedostatnim implementiranim sigurnosnim mjerama ili resursima za sprečavanje provala.

Martina Čizmić | 07.05.2019. / 09:41

Kibernetički napad, ilustracija (Foto: Getty Images)

Predstojeći europski izbori neće biti samo test za političare i političke stranke, već i za njihove izborne stožere. Jer posljednjih godina političari, osim na svoje protivnike, moraju obratiti pažnju i na hakere.

Kako bi političarima, ali i svima onima koji su vezani za politiku omogućio da se fokusiraju na kampanju, a pitanje računalne sigurnosti ostave stručnjacima, Microsoft je proširio svoju uslugu AccountGuard na osam europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Microsoft AccountGuard najmodernija je usluga kibernetičke sigurnosti koja se besplatno nudi organizacijama koje koriste Office 365. Usluga je bez dodatnih troškova dostupna svim političkim kandidatima, strankama i stožerima kampanja koji rade na lokalnoj ili nacionalnoj razini u Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Švicarskoj. AccountGuard stavljen je na raspolaganje i think tank, neprofitnim i nevladinim
organizacijama koje rade na pitanjima vezanima za demokraciju i izborni integritet.

Političke kampanje posebno su podložne napadima. Zbog velike količine osjetljivih informacija one su prvorazredna meta, s često nedostatnim implementiranim sigurnosnim mjerama ili resursima za sprječavanje provala. Kako bi se riješio taj problem, nedavno smo najavili proširenje naše usluge kibernetičke sigurnosti Microsoft AccountGuard na dvanaest novih tržišta EU-a. Sad dodatno širimo pristup na još osam zemalja u Europi te je usluga dostupna i u Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Švicarskoj, rekao je John Frank, potpredsjednik odjela za EU vlade u Microsoftu.

Pružamo besplatne treninge kibernetičke sigurnosti za sve kandidate, kampanje, političke stranke, think tank i neprofitne organizacije u izbornom prostoru uoči europskih izbora. Do sada smo osposobili gotovo 1000 osoba, uključujući europske političke skupine i mreže, kao i neke od nacionalnih političkih stranaka i vladinih dužnosnika koji rade na izborima u Švedskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Rumunjskoj i Belgiji. Naše se obuke nude na nepristranoj osnovi, tehnološki su neutralne i usklađene s načelima iz europskog izdanja knjige o kibernetičkoj sigurnosti u kampanjama škole Harvard Kennedy te im je cilj pomoći netehničkim stručnjacima u primjeni osnovnih kibernetičkih higijenskih praksi u svojim aktivnostima.

Više informacija o usluzi AccountGuard dostupno je na službenoj web-stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti