Microsoft u startupe ulaže 500 milijuna dolara

Startupi nas potiču da pređemo granicu mogućeg i osmislimo proizvode koji će poboljšati naš osobni i profesionalni život, ističu iz Microsofta.

Martina Čizmić | 15.02.2018. / 08:46

Microsoft for Startups (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Microsoft je predstavio program Microsoft for Startups, inicijativu koja će startup tvrtkama pomoći u pridobivanju novih korisnika i prihoda.

Tijekom dvije godine, Microsoft će uložiti 500 milijuna američkih dolara kako bi startup tvrtkama ponudio mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazan generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta.

Kako ističu iz Microsofta, novi program osmišljen je kako bi startupovima pomogli ostvariti bolju prodaju prema novim kupcima, industrijama i tržištima, kroz jedinstven pristup povezivanja startup tvrtki i klijenata. Naime, Microsoft ima više od 30.000 prodajnih predstavnika i 800.000 partnera čiji je cilj potaknuti tvrtke iz svih industrija i svih veličina da usvoje Microsoftova rješenja u oblaku. Program donosi resurse koji će marketinškim i prodajnim timovima startup tvrtki omogućiti da zadovolje korporativne standarde klijenta, a potom i prodaju istim tim kompanijama u partnerstvu s ogromnim prodajnim odjelom Microsofta i partnera u njegovu ekosustavu.

Osim toga, Microsoft for Startups omogućit će brze inovacije s pristupom pouzdanoj tehnologiji, podršci i razvojnim alatima. Program osigurava startupima do 120.000 američkih dolara Azure kredita, podršku na korporativnoj razini te razvojne alate koji će im pomoći u razvoju inovativnih rješenja u oblaku kojima je povjerenje dalo 90 % kompanija s popisa Fortune 500. Ujedno će im dati pristup pravim resursima u pravo vrijeme.

Startupi nas potiču da pređemo granicu mogućeg i osmislimo proizvode koji će poboljšati naš osobni i profesionalni život. Microsoftu je ideja povezivanja sa startup tvrtkama uzbudljiva, jer njome može ojačati svaku osobu ili organizaciju na svijetu, poručuuj na kraju iz Microsofta.

Više informacija dostupno je i na web-odredištu startups.microsoft.com.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti