Početak prodaje za Microsoftov Kinect nije mogao krenuti bolje. U prvih 10 dana prodano je milijun primjerka ove igrače konzole kojom se upravlja pokretima tijela. Iz Microsofta su javili kako planiraju prodati 5 miljuna Kinecta do kraja godine.

Ako ove brojke uspredimo sa prodajom Appleovog iPhonea koji je dostigao milijun prodanih uređaja u 74 dana, odnosno iPada kojih je prodano milijun za 28 dana, onda možemo reći da Microsoft pokazuje kako je na vrlo dobrom putu.

Ako se još niste susreli s uređajem Kinect, došli ste na dobro mjesto da vam u kratkim crtama pojasnimo što to zapravo jest.

Kinect je dodatni uređaj za Xbox 360 konzolu koja u igru i zabavu donosi poseban, novi način upravljanja bez potrebe za klasičinim kontrolerom. Zamislite to kao upravljanje filmovima i glazbom pomoću pokreta vaših ruku ili glasa.

Kinect također koristi naprednu tehnologiju prepoznavanja govora, pa tako nakon što kažete “Xbox” otkrivaju vam se nove mogućnosti za upravaljnje govorom.  Možete upravljati HD filmovima samo pomoću glasa bez potrebe daljinskog upravljača.

Cijena Kinecta za Xbox 360 iznosi 149.99 dolara koji je kompatabilan sa svim Xbox uređajima, dok cijena za Xbox 360 4GB sa Kinectom iznosi 299.99$, odnosno 399.99$ za Xbox 360 sa 250GB i Kinectom (crni glossy Xbox).

Što mislite o Kinectu? Hoćete li kupiti ovaj uređaj? Imate li Xbox?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju