Minecraft Education Edition dostupan u Hrvatskoj

Edukacijska inačica popularne video igre Minecraft koja omogućuje učenje kroz igru.

Monika Nožić Monika Nožinić | 07.11.2016. / 15:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je objavio kako je Minecraft Education Edition od sada dostupan u više od 50 zemalja u svijetu, između ostalog i u Hrvatskoj. Radi se o open-world video igri koja promovira kreativnost, suradnju i rješavanje problema u okruženju u kojemu je jedino ograničenje mašta. Igra je prilagođena u edukacijske svrhe, pa tako Classrom Mode aplikacija omogućuje učiteljima upravljanje postavkama na nivou svijeta, komunikaciju s učenicima te "teleportiranje" učenika. Također, učitelji mogu nadgledati aktivnosti učenika i njihov napredak bez da su aktivno uključeni u samu igru, a učenici se mogu povezivati s drugim učenicima širom svijeta i zajedno s njima učiti kroz istraživanje Minecraft svijeta.

Obzirom na dostupnost Microsoft Education Edition u Hrvatskoj, Microsoft će na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC), koja se održava od 9. do 11. studenog, održati predstavljanje ove edukacijske inačice te naglasiti važnost kolaboracije u procesu učenja. Također, eksperti iz Microsofta će predstaviti i druge alate koji služe kao podrška učiteljima s naglaskom na kreiranje sadržaja i suradnju te upoznati prisutne s edukacijskim mogućnostima i benefitima koje Microsoft pruža širom svijeta.

"Veliko nam je zadovoljstvo biti sponzor CARNetove Konferencije koja raste iz godine u godinu i već je postala centralno mjesto za obrazovanje, ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Microsoft je ove godine prisutan na CUC-u kroz seriju predavanja, od kojih je jedno posvećeno Minecraftu i nadamo se da će odaziv sudionika pratiti interes koji svakodnevno vidimo kada je riječ o ovom popularnom softveru. Također, u sklopu Konferencije ćemo izložiti i predstaviti koncept učionice budućnosti u kojoj ćemo prikazati Microsoft rješenja posvećena obrazovanju na novim Windows 10 uređajima. Nadamo se da će posjetitelji CUC-a iskoristiti priliku i doći u učionicu kako bi čuli više o Microsoft alatima za obrazovanje", izjavila je Anida Jusufović, menadžerica razvoja poslovanja za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u Microsoftu.

Inače, Minecraft Education Edition je kreirana na temelju povratne informacije od više od 50.000 učenika i učitelja širom svijeta, a danas se već koristi u više od 10.000 učionica širom svijeta za učenje povijesti, fizike, znanosti, poezije i brojnih drugih predmeta. Ova inačica pruža razne mogućnosti učenja kroz igru, pa se tako u zasebnu igru može uključiti cijeli razred ili se pak pojedinci mogu povezati s nekim na udaljenoj lokaciji. Učitelji mogu sudjelovati u igri ili biti nadglednici te tako davati upute i ubacivati u igru web linkove s dodatnim informacijama. Učenici s druge strane mogu dokumentirati svoj rad, putem screenshotova i dokumenata u koje upisuju napredak.

Više informacija možete saznati na education.minecraft.net te na Minecraft Mentors, gdje je moguće povezavanje s edukatorima koji već imaju iskustva s Minecraft Education Edition.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti