MIT Bootcamps dolazi u Zagreb, a vrhunski predavači održat će i konferenciju namijenjenu inovatorima i liderima

Sudionici će moći poslušati govore suosnivača MIT Bootcampsa, predavača na MIT Open Learning platformi te suosnivača tvrtke ClassHour, Erdina Beshimova te Hanne Adeyeme, direktorice MIT Bootcampsa.

Martina Čizmić | 05.06.2024. / 08:21

Hrvoje Balen, Hanna Adeyema, Ivan Čulo (Foto: Algebra)

Zagreb ugošćuje MIT-ev Bootcamps, intenzivni jednotjedni obrazovni program koji će okupiti 60 najboljih polaznika iz cijelog svijeta, a koji su odabrani rigoroznom selekcijom MIT-a. Ovaj program održat će se od 8. do 14. lipnja u prostorima Sveučilišta Algebra, gdje će polaznici sudjelovati u radionicama, predavanjima i seminarima s uglednim svjetskim predavačima. 

U organizaciji Algebra MBA Poslovne škole i u okviru MIT Bootcampsa bit će organiziran i  Innovation Leadership Day na kojem će se susresti predavači s MIT-a, uspješni poduzetnici te hrvatski stručnjaci u području inovacija.

Cilj konferencije je potaknuti kulturu inovacija unutar organizacija, a sve zainteresirane osnažiti vrijednim uvidom u učinkovite strategije i alate za uspješno vođenje inicijative promjena unutar kompanija. Vodeći stručnjaci u ovom području podijelit će najbolje prakse i inspirativne primjere vođenja kompanija u modernom dobu, ističe Zoran Đorđević, direktor Algebra MBA Poslovne škole.

Konferencija je jedini dio Bootcampsa otvoren za javnost i bit će održana 12. lipnja u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu s početkom u 9:30 sati. U okviru konferencije bit će održana i panel rasprava na temu Strategije vodstva za poticanje inovacija na kojoj će sudjelovati Ivan Čulo, Predsjednik Uprave Hrvatske Pošte, Mislav Galler, Član Uprave Telemacha, Branimir Petrušić, Glavni tehnološki direktor Aircasha i Gea Kariž, Direktorica Mastercarda u Hrvatskoj. Panel će moderirati Katarina Šiber Makar, Predavačica na Algebra e-Leadership MBA studiju i viša potpredsjednica za razvoj poslovanja u Constellation Software Inc.

Na konferenciji će po prvi puta u Hrvatskoj govoriti i predavači s MIT-a, poput Paul Cheeka, koji će govoriti o budućnosti inovacija za rukovoditelje i poduzetnike. Cheek je izvršni direktor MIT Martin Trust Centra za poduzetništvo, viši predavač na MIT Sloan School of Management, autor knjige Disciplined Entrepreneurship: Startup Tactics i suosnivač tvrtke Oceanworks.

Uz njega, sudionici će moći poslušati govore suosnivača MIT Bootcampsa, predavača na MIT Open Learning platformi te suosnivača tvrtke ClassHour, Erdina Beshimova te Hanne Adeyeme, direktorice MIT Bootcampsa.

Doista smo počašćeni biti dio ovako velikog događanja. MIT je sinonim za vrhunsku edukaciju, a kako je cijeli Bootcamp usmjeren na poduzetnike veseli nas što će tu edukaciju pohađati i naših šest Upliftera iz dosadašnje tri sezone. U Mastercardu smo snažno posvećeni tome da je znanje najbolji način kako unaprijediti društvo i gospodarstvo. Upravo zato i radimo projekt Uplift kojemu je glavni cilj edukacija mikro, malih i srednjih poduzetnika da postanu što otporniji na sve tržišne promjene. U suradnji s Algebrom smo postigli značajan pomak u edukaciji poduzetnika i to nastavljamo činiti i dalje, izjavila je Kariž.

Dolazak MIT Bootcampa u Hrvatsku podržali smo jer smo na temelju vlastita iskustva svjesni koristi koju nove tehnologije imaju za poslovanje, ali i društvo općenito. Hrvatska pošta u proteklim je godinama prošla kroz značajnu digitalnu transformaciju i dobro razumijemo što znači inovirati i koliko je zahtjevno, a i teško provoditi i upravljati promjenama koje inovacije donose. Bootcamp program idealna je prilika za buduće lidere koji će uz pomoć inovativnih rješenja doprinijeti razvoju zajednice i društva. Na tom putovanju najvažniji su neograničena motiviranost i predanost cilju. Sigurni smo da polaznicima MIT-jeva Bootcampa ne manjka ni jednog ni drugog, istaknuo je Čulo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti