Sutra je u Barceloni i službeno otvorenje najvećeg svjetskog sajma telekomunikacijskih tehnologija pod nazivom Mobile World Congress 2011.

Događaj je zatvoren za nas 'obične smrtnike', a namijenjen je pozvanicima iz čitavog svijeta kojima su uručene pozivnice i akreditacije kojih je ove godine podijeljeno čak preko 50 tisuća.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma će biti LTE tehnologija koja je nedavno predstavljena na sajmu CES 2011, gdje su bili predstavljeni prvi uređaji koji podržavaju ovu tehnologiju. Očekuje se i poplava novih smartphone uređaja s podrškom za 4G tehnologiju.

Uz smartphone uređaje nalazit će se i pregršt tablet računala, od kojih su neka već predstavljeni u medijima, a o drugima će se tek pisati.

Uz sve gore navedeno, veliku pažnju bi trebale privući i mobilne aplikacije, a najavljena je i posebna izložba pod nazivom App Planet. Ova izložba će zauzimati veliki dio sajma i na njoj bi trebale izlagati sve velike tvrtke koje su u biznisu mobilnih aplikacija.

Neke novosti možemo očekivati i od Googlea koji je prošle godine na sajmu predstavio Google Chrome OS. Dok je Microsoft na istom ovom sajmu prošle godine predstavio Windows Phone 7, a ove godine očekuje se predstavljanje njegove prve veće nadogradnje.

Pratite nas tokom ovih dana jer ćemo vas izvještavati o novostima sa Mobile World Congres 2011 sajma telekomunikacijskih tehnologija.

[Izvor: MWC]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju