Prije dva mjeseca Samsung je predstavio senzor kamere za pametne telefone rezolucije čak 200 MP. Prilikom predstavljanja nisu objavljene informacije o tome kada taj senzor možemo očekivati u prvim modelima telefona, niti koji će to modeli biti, no zahvaljujući poznatom insideru mobilne industrije, koji je na Twitteru poznat kao Ice Universe, sada smo i to saznali.

Slika nije dostupna Oppo bi mogao postaviti kameru na bočni dio pametnog telefona

Treba naglasiti kako nije riječ o nekim službenim informacijama, no isto tako Ice Universe se pokazao kao osoba s odličnim vezama u industriji čijim se informacijama može vjerovati.

Prema njemu, prva kompanija čiji će telefon imati kameru rezolucije čak 200 MP bit će - Motorola. Ne spominje konkretan model, niti kada će ga Motorola predstaviti, no vjerojatno će to biti tijekom prve polovice sljedeće godine. Sljedeći model koji će Motorola predstaviti, prema dosadašnjim glasinama je Edge 30 Ultra, no taj bi uređaj trebao imati dva senzora rezolucije 50 MP, a ne 200 MP tako da će novi senzor biti implementiran u nekom drugom modelu.

Kompanija koja je u posljednje vrijeme prva predstavljanja telefone s novim Samsungovim senzorima bio je kineski Xiaomi te i oni planiraju implementirati 200 MP senzor u jedan od svojih nadolazećih telefona. Ipak, to neće biti tako skoro, već taj uređaj možemo očekivati u drugoj polovici 2022.

Slika nije dostupna Xiaomi predstavio Mi Mix 4, top-model s kamerom skrivenom ispod ekrana

Što se Samsunga tiče, prema Ice Universeu, prvi smartphone s tim senzorom ne trebamo očekivati prije 2023. godine, vjerojatno će to biti model Galaxy S23.

Izvor: Android Central

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju