Može li Facebook ugroziti TikTok novom aplikacijom?

Nova Facebookova aplikacija jako podsjeća na rani TikTok, no hoće li ju korisnici i prihvatiti?

Martina Čizmić | 28.05.2020. / 11:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svjetska popularnost TikToka natjerala je Facebook da razmisli o vlastitoj aplikaciji koja bi koristila isti princip. I tako se rodio Collab (skraćeno od engleske riječi collaboration odnosno suradnja), aplikacija koja bi trebala "donijeti novi pristup glazbenoj suradnji".

Kako su pojasnili iz Facebooka, Collab je aplikacija koja omogućava da tri neovisna videa sviraju u isto vrijeme, a korisnik može stvarati vlastiti aranžman, dodavati svoje snimke ili tuđe snimke kako bi stvorio potpuno novu glazbenu i videosnimku.

Kao glavni adut iz Facebooka ističu da "nije potrebno nikakvo prethodno glazbeno iskustvo".

Gotove uratke korisnici mogu podijeliti sa svojim prijateljima, ali i objaviti na drugim platformama. No, barem zasad, uradci najprije moraju biti objavljeni u sklopu Collaba, nakon čega ih drugi korisnici mogu "uzeti" i iskoristiti za svoje uratke.

Iako na prvi pogled izgleda kao noćna mora u pogledu autorskih prava, iz Facebooka ističu kako će svi čiji su isječci uključeni u tuđe uratke biti ispravno istaknuti i označeni.

No, ako ste se ponadali da biste mogli pokrenuti vlastitu karijeru influencera kroz novu aplikaciju, morati ćemo vas razočarati.

Collab je trenutno u beta verziji i to za iOS uređaje, što znači da vam treba pozivnica kako biste uopće došli u obzir za isprobavanje ove aplikacije. Možete se prijaviti putem poveznice, ali uz napomenu kako će prvo pristup dobiti korisnici u SAD-u i Kanadi, a onda ostatak svijeta.

Također, iz Facebooka ističu kako su zbog cijele situacije s koronavirusom i činjenice da su ljudi zatvoreni u svojim kućama, morali malo požuriti s aplikacijom pa ne isključuju da im se potkrala kakva greška.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti