Može li ova aplikacija spriječiti online zlostavljanje?

Hyper je društvena mreža koja tvrdi da udaljuje i smanjuje utjecaj internetskih trolova, zahvaljujući tome što je orijentirana na okupljanje korisnika i digitalnih zajednica prema sadržajnim interesima, a ne prema osobnim profilima korisnika, prenosi Huffington Post.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.05.2015. / 15:30

Može li ova aplikacija spriječiti online zlostavljanje?

Hyper je društvena mreža koja tvrdi da udaljuje i smanjuje utjecaj internetskih trolova, zahvaljujući tome što je orijentirana na okupljanje korisnika i digitalnih zajednica prema sadržajnim interesima, a ne prema osobnim profilima korisnika, prenosi Huffington Post

Korisnici mogu dijeliti fotografije pod određenim temama pomoću popularnih hashtagova poput #igre, #tajna, #tetovaže i slično, a zatim mogu na svakoj kategoriji dati i svoj glas. Glasovima se daje svojevrsni plus ili minus te upravo tim glasovanjem kreatori aplikacije nastoje udaljiti trolove sa pojedinih tematskih objava. 

Sastav glasovanja efikasno uklanja zlobne i negativne komentare, a korisnici sami biraju kojoj će grupi pripadati. Negativni komentari neće biti nimalo djelotvorni jer će ih minusi vrlo brzo spustiti. 

"Takvi nepristojni ljudi neće dugo trajati kod nas" poručuje Dan Frieber, jedan od glavnih kreatora aplikacije. 

Hyper također omogućuje i anonimno komentiranje, a posebno je koristan za marginalne skupine poput LGBT pojedinaca. U probnoj fazi aplikacije objavljeno je 60 000 fotografija i zabilježeno milijun glasova. Aplikacija je puštena 5. svibnja i trenutno je dostupna samo za iOS korisnike, a možete ju preuzeti ovdje

Foto: YouTube

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti